Fietsknoop update 2019

Wat zit er in de nieuwe app?


Nieuwe vormgeving

We hebben de app eens flink onder handen genomen en de vormgeving wat gemoderniseerd. Tevens zijn wat functies komen te vervallen en hebben we nieuwe zaken toegevoegd. Zo zijn we weer helemaal fris voor een nieuw, en hopelijk prachtig, fietsjaar!


Planner scherm

De bovenste blauwe knop geeft je huidige positie weer.
De onderste blauwe knop geeft je vast ingestelde positie weer.
De groene knop met het V-symbool gebruik je om je routes op te slaan.


Melding routeafwijking

Een veelgehoorde wens was om de Fietsknoop spraakondersteuning uit te breiden met een melding wanneer je van de route afwijkt. Dat hebben we eindelijk voor elkaar gekregen. "De stem" meldt je nu wanneer je teveel afwijkt maar ook wanneer je weer terugbent op de uitgezette route. en dat alles natuurlijk in 4 talen.


Hulpknooppunten

Hulpknooppunten zijn extra knooppunten zonder nummer, die we zetten op kruisingen van tracks, waar geen officieel kruispunt is van routes. Zo kan je je eigen route maken zonder om te fietsen. In Amsterdam is dit inmiddels toegevoegd, en dit zal waarschijnlijk ook in andere steden gaan gebeuren.


Datum gefietst

Veel mensen vinden het leuk om bij te houden wanneer ze een route gefietst hebben. Voor Fietsknoop[+]Plus gebruikers hadden we het al mogelijk gemaakt om dit via de website te doen. Met de nieuwe update kan dit nu ook in de app. Voeg een datum en notitie toe aan je route en bewaar dit in een overzicht. Zo simpel, zo Fietsknoop!


Fietsradar

Wie kent niet Flightradar en aanverwante apps. Met de nieuwe update introduceert Fietsknoop nu ook de Fietsradar. Kijk waar andere Fietsknopers fietsen en zie ook jezelf terug op de kaart. Natuurlijk houden we je privacy goed in de gaten. Je moet eerst zelf toestemming geven en verder gaat alles anoniem en er worden geen gegevens bewaard.


En verder...

... hebben we veel kleine dingen verbeterd en toegevoegd. Ontdek het zelf!