(advertentie)

Fietsroutes Limburg

Maasland en heuvelland voor grenzeloos fietsen

Afzakkend langs de Maas naar het heuvelland helemaal in het zuiden. Inmiddels fiets je zo verder in Duitsland en België. Kies een afstand en ontdek wat de provincie Limburg aan fietsroutes te bieden heeft.

Valkenburg en het mooie heuvelland
54.0 km - Heuvelachtig

Valkenburg en het mooie heuvelland
Valkenburg en het mooie heuvelland

Valkenburg, een gezellige plaats aan de Geul. Rijk aan historie en terrassen. Voorzichtig stijgend via Gulpen helemaal naar de onderkant van Nederland. Via de grens met Belgie keer je weer noordwaarts om via Margraten (bezoek de Amerikaanse begraafplaats) en Bemelen op het eind via een fikse afdaling weer terug te keren in Valkenburg. Geniet in Valkenburg nog na bij een van de vele leuke restaurantjes.

Kessel en Maas
37.0 km - Heuvelachtig

Kessel en Maas
Kessel en Maas

In het mooie Noordlimburgse land liggen de Heldense Bossen, een uitgestrekt bosgebied met stuifduinen. Langs de Maas, in het pittoreske dorpje Kessel kun je Kasteel de Keverberg bewonderen, een duizendjaar oude kasteelruine,die sinds enkele jaren weer is herbouwd met een bijzondere moderne architectuur. Een bezoek waard! NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondom Arcen
41.1 km - Heuvelachtig

Rondom Arcen
Rondom Arcen

Midden Limburg is misschien wat minder bekend maar geeft met de rivier de Maas en de bossen op de prehistorische stuwwallen toch veel fietsplezier. Laat je verrassen door de traag stromende rivier met uitzicht over Noord-Brabant. Eventueel kun je deze tocht combineren met de fameuze kasteeltuinen bij Arcen. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Maasrondje
57.3 km - Heuvelachtig

Maasrondje
Maasrondje

Een afwisselende route langs beide zijden van de Maas, waarbij je zowel Belgie als Duitsland aandoet. Je start en eindigt zo'n beetje op de grens met Belgiƫ en volgt de breed meanderende rivier. Aan de overkant reikt de tocht tot aan Duitsland om weer via het open landschap terug te keren naar de rivier. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Bevrijdingsroute
44.9 km - Heuvelachtig

Bevrijdingsroute
Bevrijdingsroute

Fiets langs 7 luisterplekken (in zwerfkeien!) waar verhalen te horen zijn over het einde van WO II aan de hand van ooggetuigen-verslagen. Route is iets heuvelachtig en soms onverhard. Zie ook www.liberationroute.nl

Regio Maasbree en Panningen
35.7 km - Heuvelachtig

Regio Maasbree en Panningen
Regio Maasbree en Panningen

Het landschap rondom De Heldense Bossen was vroeger een woest gebied waar de schapen uit Helden en Kessel konden grazen. Nu kun je er heerlijk fietsen. De prachtige Maasduinen maken er een bijzonder heuvellandschap van.

Regio Baarlo
34.3 km - Heuvelachtig

Regio Baarlo
Regio Baarlo

De rivier de Maas is belangrijk in deze route, maar ook het bos is onderdeel van de route. Kastelendorp Baarlo is absoluut de moeite waard om te bezoeken, net als overigens het dorpje Kessel met de geweldige ijssalon Clevers. Heb je tijd over, neem dan bij Baarlo (knp 04) even de pont naar kloosterdorp Steyl en de botanische tuin de Jochumhof. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Regio Venlo
28.6 km - Heuvelachtig

Regio Venlo
Regio Venlo

langs de Maas, met het pontje over bij de Botanische tuin de Jochumhof, langs de Duitse grens. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Venray - Broekhuizen
52.4 km - Heuvelachtig

Venray - Broekhuizen
Venray - Broekhuizen

Leuke stopplekjes te over in en rond Broekhuizen en Broekhuizervorst. Na afloop even kijken op landgoed Geijsteren, een 600 ha. groot natuurgebied, met bossen, landerijen, oude hoeven, watermolens, aan de rand van het schilderachtige dorpje Geijsteren.

Landgoed Geijsteren
22.7 km - Heuvelachtig

Landgoed Geijsteren
Landgoed Geijsteren

Landgoed Geijsteren is een 600 ha. groot natuurgebied, met bossen, landerijen, oude hoeven, watermolens, aan de rand van het schilderachtige dorpje Geijsteren.

Noord-Limburg
47.9 km - Heuvelachtig

Noord-Limburg
Noord-Limburg

Je start deze route bij het watersport recreatiegebied Plasmolen net ten zuiden van Nijmegen. Eerst volg je op afstand de rivier zuidwaarts om dan op het verste punt richting Duitsland te draaien. Daar is het terrein minder vlak en minder open. Langs de rafelrand van Nederland fiets je nog om Milsbeek heen om weer af te dalen naar Plasmolen. Wist je dat sinds 1900 veel kunstschilders in Plasmolen verbleven?

Langs de Maas bij Venlo
64.4 km - Heuvelachtig

Langs de Maas bij Venlo
Langs de Maas bij Venlo

Start- en eindpunt liggen in Steyl aan de Maasoever. Daar waar nog een groot Roms klooster ligt. Je vaart hier gelijk naar de overkant van de rivier en al slingerend en de rivier kruisend ga je noordwaarts tot aan Arcen. Bezoek daar het leuke centrum of ga langs bij de prachtige Kasteeltuinen. Vervolgens schuur je langs de Duitse grens om via het centrum en de boulevard van Venlo weer in Steyl te eindigen. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondom Brunssum
34.0 km - Heuvelachtig

Rondom Brunssum
Rondom Brunssum

Deze tocht voert je even over de grens met Duitsland (herkenbaar aan de rode knooppunten), langs het natuurgebied Rode Beek-Heringsbosch en langs de Brunssummerheide.

Rondje Gulpen
41.6 km - Heuvelachtig

Rondje Gulpen
Rondje Gulpen

Startend in Gulpen maak je een mooie fietstocht door het glooiende heuvelland van Zuid Limburg. De route is niet heel lang, zodat je ruim de tijd hebt af te stappen en wat te bekijken. In Valkenburg vind je twee kastelen en even voorbij knooppunt 70 in Margraten ligt het indrukwekkende American Cemetry. Een bezoek meer dan waard.

Leudal en Roermond
59.2 km - Heuvelachtig

Leudal en Roermond
Leudal en Roermond

Het Leudal is een prachtige omgeving, Roermond is een gezellige (winkel)stad en langs de Maasplassen is altijd veel waterrecreatie. Wil je de route iets verkorten? Eenvoudig te doen. Ga direct van knp 51 (bij de Maasplassen) naar 50. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondje Arcen
24.0 km - Heuvelachtig

Rondje Arcen
Rondje Arcen

Mooie route, startend in Arcen. Met het pontje over de Maas, langs rozendorp Lottum. Via Grubbenvorst en het pontje terug naar Velden. Langs de Maasoever, en de kasteeltuinen van Arcen weer terug.

(advertentie)