Fietsroutes Oost-Vlaanderen (B)

Dendermonde
49.9 km - Landelijk

De route leidt je deels langs de rivier de Dender die kronkelt door het vlakke land van Oost-Vlaanderen. Verderop kom je langs de Schelde. Bij Dendermonde, de stad van het Ros Beiaard, komen Dender en Schelde samen. Bij knooppunt 81 kan je kiezen: direct via 85 naar het beginpunt terug of nog een lusje langs het water via 77 en 87.


Haasdonk
52.2 km - Landelijk

Van Haasdonk naar Kruibeke, langs de polders. Daarna volg je de meanderende rivier de Schelde. Langs de rand van Sint Niklaas weer terug. Kijk in Bazel even bij kasteel Wissekerke. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!


Langs de Leie
46.0 km - Landelijk

Veel fietsen langs het water van de Leie, afgewisseld met wat stedelijker gebied. De Leie kronkelt door Belgie en mondt uit in de Schelde ter hoogte van Gent. De naam Leie is afkomstig van 'fleur-de-lys', het symbool van de Franse koningen, naar de gele lis die langs de rivier bloeit.


Lokeren en Sint Niklaas
56.3 km - Landelijk

Vanuit Lokeren fiets je eerst richting Daknam, bekend van 'de Vos Reynaerde'. De tocht leidt je vervolgens langs een ‘verborgen parel’ in één van de laatste stiltegebieden in Oost-Vlaanderen: De Fondatie van Boudelo, een waardevol natuurgebied van het Waasland met bossen, hooilanden, sloten en poelen.