Fietsknoop nieuws

Een aantal wetenswaardigheden rondom de Fietsknoop fietsapp lees je op deze pagina. Het meest actuele nieuws wordt verspreid via Facebook en Twitter!

App nu in 4 talen!

Vanaf 2017 is de Fietsknoop app er nu in 4 talen. Naast het vertrouwde Nederlands zijn alle teksten ook in het Engels, Duits en Frans aanwezig. Ook de spraakondersteuning werkt in 4 talen. Stel je voorkeurstaal in op het instellingenscherm. Lees meer.

Nieuwe versie Windows10

Voor gebruikers van Windows10 is er goed nieuws! Er is een compleet nieuwe Fietsknoop app voor het Windows10 platform geschreven. Gebruik nu dezelfde app op je desktop, laptop en Windows10 smartphone.

Routenetwerk Nederland

Met als laatste de "blinde vlek" Flevoland is het routenetwerk in Nederland sinds het voorjaar van 2014 compleet. Op een aantal Waddeneilanden na is heel het land bedekt met knooppunten. Wel zijn er ook dit jaar weer diverse lokale aanpassingen geweest. Fietsknoop probeert deze zo snel mogelijk in zijn database op te nemen. Heb je zelf een knooppunt wat niet goed in Fietsknoop staat? Meld het dan gelijk via de contact pagina!

Routenetwerk Vlaanderen

Van oorsprong komt het fietsknooppuntensysteem uit Vlaanderen. Het was dan ook een groot gemis dat het Vlaamse netwerk lange tijd niet beschikbaar was in Fietsknoop. Echter in december 2014 heeft Fietsknoop een licentie verkregen van Toerisme Vlaanderen voor het digitaal hergebruik van de fietsknoopdata.
Hiermee is het eindelijk mogelijk om op dezelfde wijze grensoverschrijdende routes te fietsen in het mooie Vlaamse land.

Routenetwerk Wallonië

Nadat Vlaanderen in zijn geheel is toegevoegd zijn in de loop van 2016 ook de verschillende nieuw ontstane routenetwerken in Wallonië aan de database toegevoegd. Dit gebied is nog in ontwikkeling en daarom niet geheel dekkend.

Routenetwerk Duitsland

Inmiddels beginnen ook in Duitsland de eerste knooppuntennetwerken te ontstaan. In de grensstreek met Nederland sluiten deze aan op de bestaande netwerken. Maar ook dieper Duitsland in zien we de netwerken verschijnen. In de loop van 2017 proberen we deze aan Fietsknoop toe te voegen.

Fietsknoop adverteren

Heb je een overnachtingsgelegenheid zoals een Bed&Breakfast, pension of hotel? Of een horecagelegenheid zoals een café, restaurant of lunchroom? En lijkt een vermelding op Fietsknoop je wel wat? Neem dan contact op en vraag een vermelding aan op Fietsknoop en breng je gelegenheid onder de aandacht van meer dan 200.000 Fietsknoop gebruikers. Voor meer info adverteren.

Fietsknoop webservice

Wil je op je eigen website je publieke routes van Fietsknoop laten zien? Maak dan gebruik van de nieuwe Fietsknoop Webservice! Via enkele eenvoudige handelingen kun je je eigen routes aan al je website bezoekers tonen. Dus heb je een hotel, restaurant, bed&breakfast of iets anders waar fietsers gebruik van maken, maak dan gebruik van de Fietsknoop webservice. Helemaal gratis! Voor meer info webservice.

Fietsknoop reclamevrij

Fietsknoop is een helemaal gratis app. Toch hebben we kosten voor het ontwikkelen en in de lucht houden van alles en ook willen we een goede helpdesk bieden. Om die reden is er onderin de app een reclamebanner zodat we toch een kleine dekking van al onze kosten hebben. Als je je stoort aan deze reclame dan kun je voor een klein jaarlijks bedrag van deze reclame verlost worden. Lees er meer over op reclamevrij.

Fietsknoop vernieuwd

Voor 2017 zijn er al weer nieuwe updates verschenen. Nieuw is dat Fietsknoop nu ook in het Engels, Duits én Frans beschikbaar is. Met ook de spraakondersteuning in 4 talen!
Ook is er een geheel nieuwe app verschenen voor Windows10. Fietsknoop werkt nu als app op je desktop, laptop en Windows10 smartphone.
Tot slot zijn er veel instelmogelijkheden bijgekomen om Fietsknoop helemaal af te stemmen op je eigen smaak.

Informatie onderweg

Fietsknoop helpt gebruikers met extra informatie voor onderweg. Zo kun je oplaadpalen voor je elektrische fiets vinden, gezellige Fietsers Welkom! adressen tegenkomen, worden fietsenstallingen aangeven en allelei andere handige adressen voor onderweg. Je vindt ze allemaal terug op de kaart met een eigen icoontje.

Laatste updates

Op 10 januari 2018 zijn er nu ruim 14.000 fietsknooppunten met meer dan 21.800 tussenliggende paden in de database aanwezig.
Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, laat het dan even weten via de contact pagina.

iPhone & iPad

Al sinds begin 2010 is er een versie van Fietsknoop beschikbaar als iPhone app. In 2012 is er ook een aparte versie voor de iPad beschikbaar gekomen.
De app heeft dezelfde handige interactieve planner aan boord als deze website. Je vindt ze in de Apple Store.

Android & Windows Phone

Sinds eind december 2012 is er ook een speciale versie van Fietsknoop voor Android mobiles en tablets en vanaf zomer 2013 voor Windows Phone.
Ook deze apps hebben de handige interactieve planner. Download de app uit Google Play of de Windows Store.