Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Nieuws

Fietsknoop nieuws

Een aantal wetenswaardigheden rondom de Fietsknoop fietsapp lees je op deze pagina. Het meest actuele nieuws wordt verspreid via Instagram en Facebook.

Update begin 2024

Introductie Vaste Pluspunten
Vorig jaar heben we met veel succes Pluspunten, je eigen knooppunten, geïntroduceerd. Dit jaar hebben we dit uitgebreid met Vaste Pluspunten. Zo kun je een eigen set knooppunten maken en deze opnemen in elke nieuwe route.

Meer over Vaste Pluspunten

Virtuele wandelknooppunten Vlaanderen
In Vlaanderen worden virtuele wandelnetwerken aangelegd. Dat zijn netwerken zonder bebording maar alleen digitaal beschikbaar. Natuurlijk vind je deze ook in Fietsknoop. Je herkent deze knooppunten aan de grijze kleur.

Fietsknoop[+]Plus

Wil je de Fietsknoop app zonder reclame gebruiken en meer mogelijkheden hebben? Betaal dan een klein jaarlijks bedrag en neem Fietsknoop[+]Plus. Naast dat de reclamebanner uit de app verdwenen is, kun je ook eigen activiteiten in de vorm van GPS tracks aan Fietsknoop toevoegen en infopins plaatsen voor eigen leuke plekjes onderweg. Lees er alles over op

Fietsknoop[+]Plus

Routenetwerk Nederland

Met als laatste de "blinde vlek" Flevoland is het routenetwerk in Nederland sinds het voorjaar van 2014 compleet. Op een aantal Waddeneilanden na is heel het land bedekt met knooppunten. Wel zijn er ook dit jaar weer diverse lokale aanpassingen geweest. Fietsknoop probeert deze zo snel mogelijk in zijn database op te nemen. Heb je zelf een knooppunt wat niet goed in Fietsknoop staat? Meld het dan gelijk via de contact pagina!

Routenetwerk Vlaanderen

Van oorsprong komt het fietsknooppuntensysteem uit Vlaanderen. Het was dan ook een groot gemis dat het Vlaamse netwerk lange tijd niet beschikbaar was in Fietsknoop. Echter in december 2014 heeft Fietsknoop een licentie verkregen van Toerisme Vlaanderen voor het digitaal hergebruik van de fietsknoopdata.
Hiermee is het eindelijk mogelijk om op dezelfde wijze grensoverschrijdende routes te fietsen in het mooie Vlaamse land.

Routenetwerk Wallonië

Nadat Vlaanderen in zijn geheel is toegevoegd zijn in de loop van 2016 ook de verschillende nieuw ontstane routenetwerken in Wallonië aan de database toegevoegd. Dit gebied is nog in ontwikkeling en daarom niet geheel dekkend.

Routenetwerk Duitsland

Inmiddels beginnen ook in Duitsland de eerste knooppuntennetwerken te ontstaan. In de grensstreek met Nederland sluiten deze aan op de bestaande netwerken. Maar ook dieper Duitsland in zien we de netwerken verschijnen.

Fietsknoop maatjes

Zoek je gezelschap voor je fietstocht? Geen zin om alleen te fietsen, of op zoek naar iemand voor bij je fietsclub? Fietsknoop biedt je de mogelijkheid iemand te vinden die past bij jou en bij je fietstocht. En vind je niemand? Dan kun je altijd zelf een vraag plaatsen. Dit kan alleen als je Fietsknoop[+]Plus gebruiker bent. Lees alles en bekijk de vragen op de maatjes pagina.

Fietsknoop webservice

Wil je op je eigen website je publieke routes van Fietsknoop laten zien? Maak dan gebruik van de nieuwe Fietsknoop Webservice! Via enkele eenvoudige handelingen kun je je eigen routes aan al je website bezoekers tonen. Dus heb je een hotel, restaurant, bed&breakfast of iets anders waar fietsers gebruik van maken, maak dan gebruik van de Fietsknoop webservice. Helemaal gratis! Voor meer info webservice.

iPhone & iPad

Al sinds begin 2010 is er een versie van Fietsknoop beschikbaar als iPhone app. In 2012 is er ook een aparte versie voor de iPad beschikbaar gekomen.
De app heeft dezelfde handige interactieve planner aan boord als deze website. Je vindt ze in de Apple Appstore.

Android & Windows Phone

Sinds eind december 2012 is er ook een versie van Fietsknoop voor Android mobiles en tablets en vanaf zomer 2013 voor Windows Phone.
Vanwege het geringe succes is de ontwikkeling van de Windows app gestopt en in 2019 is de app uit de Windows Store verwijderd.

- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy