Fietsknoop nieuws

Een aantal wetenswaardigheden rondom de Fietsknoop fietsapp lees je op deze pagina. Het meest actuele nieuws wordt verspreid via Facebook en Twitter!

Update voorjaar 2018

Voor het jaar 2018 is Fietsknoop weer vernieuwd en uitgebreid. Zo ondersteunen we de nieuwste smartphones en tablets en zijn er weer nieuwe mogelijkheden toegevoegd en de bediening verbeterd. Zo brengen we samen met Stichting Landelijk Fietsplatform en Vereniging Grote Routepaden nu ook de Landelijke Fietsroutes in Nederland en België. Kijk voor de routes op

Landelijke Fietsroutes

Fietsknoop[+]Plus

Wil je de Fietsknoop app zonder reclame gebruiken en meer mogelijkheden hebben? Betaal dan een klein jaarlijks bedrag en neem Fietsknoop[+]Plus. Naast dat de reclamebanner uit de app verdwenen is, kun je ook eigen activiteiten in de vorm van GPS tracks aan Fietsknoop toevoegen en infopins plaatsen voor eigen leuke plekjes onderweg. Lees er alles over op

Fietsknoop[+]Plus

App in 4 talen!

Vanaf 2017 is de Fietsknoop app er in 4 talen. Naast het vertrouwde Nederlands zijn alle teksten ook in het Engels, Duits en Frans aanwezig. Ook de spraakondersteuning werkt in 4 talen. Stel je voorkeurstaal in op het instellingenscherm. Lees meer.

Nieuwe versie Windows10

Voor gebruikers van Windows10 is er goed nieuws! Er is een compleet nieuwe Fietsknoop app voor het Windows10 platform geschreven. Gebruik nu dezelfde app op je desktop, laptop en Windows10 smartphone.

Routenetwerk Nederland

Met als laatste de "blinde vlek" Flevoland is het routenetwerk in Nederland sinds het voorjaar van 2014 compleet. Op een aantal Waddeneilanden na is heel het land bedekt met knooppunten. Wel zijn er ook dit jaar weer diverse lokale aanpassingen geweest. Fietsknoop probeert deze zo snel mogelijk in zijn database op te nemen. Heb je zelf een knooppunt wat niet goed in Fietsknoop staat? Meld het dan gelijk via de contact pagina!

Routenetwerk Vlaanderen

Van oorsprong komt het fietsknooppuntensysteem uit Vlaanderen. Het was dan ook een groot gemis dat het Vlaamse netwerk lange tijd niet beschikbaar was in Fietsknoop. Echter in december 2014 heeft Fietsknoop een licentie verkregen van Toerisme Vlaanderen voor het digitaal hergebruik van de fietsknoopdata.
Hiermee is het eindelijk mogelijk om op dezelfde wijze grensoverschrijdende routes te fietsen in het mooie Vlaamse land.

Routenetwerk Wallonië

Nadat Vlaanderen in zijn geheel is toegevoegd zijn in de loop van 2016 ook de verschillende nieuw ontstane routenetwerken in Wallonië aan de database toegevoegd. Dit gebied is nog in ontwikkeling en daarom niet geheel dekkend.

Routenetwerk Duitsland

Inmiddels beginnen ook in Duitsland de eerste knooppuntennetwerken te ontstaan. In de grensstreek met Nederland sluiten deze aan op de bestaande netwerken. Maar ook dieper Duitsland in zien we de netwerken verschijnen. In de loop van 2017 proberen we deze aan Fietsknoop toe te voegen.

Fietsknoop adverteren

Heb je een overnachtingsgelegenheid zoals een Bed&Breakfast, pension of hotel? Of een horecagelegenheid zoals een café, restaurant of lunchroom? En lijkt een vermelding op Fietsknoop je wel wat? Neem dan contact op en vraag een vermelding aan op Fietsknoop en breng je gelegenheid onder de aandacht van meer dan 200.000 Fietsknoop gebruikers. Voor meer info adverteren.

Fietsknoop webservice

Wil je op je eigen website je publieke routes van Fietsknoop laten zien? Maak dan gebruik van de nieuwe Fietsknoop Webservice! Via enkele eenvoudige handelingen kun je je eigen routes aan al je website bezoekers tonen. Dus heb je een hotel, restaurant, bed&breakfast of iets anders waar fietsers gebruik van maken, maak dan gebruik van de Fietsknoop webservice. Helemaal gratis! Voor meer info webservice.

Informatie onderweg

Fietsknoop helpt gebruikers met extra informatie voor onderweg. Zo kun je gezellige Fietsers Welkom! adressen tegenkomen, worden Rustpunten weergegeven, worden fietsenstallingen aangeven en allelei andere handige adressen voor onderweg. Je vindt ze allemaal terug op de kaart met een eigen icoontje.

Laatste updates

Op 17 oktober 2018 zijn er nu ruim 15.000 fietsknooppunten met zo'n 23.300 tussenliggende paden in de database aanwezig.
Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, laat het dan even weten via de contact pagina.

iPhone & iPad

Al sinds begin 2010 is er een versie van Fietsknoop beschikbaar als iPhone app. In 2012 is er ook een aparte versie voor de iPad beschikbaar gekomen.
De app heeft dezelfde handige interactieve planner aan boord als deze website. Je vindt ze in de Apple Appstore.

Android & Windows Phone

Sinds eind december 2012 is er ook een speciale versie van Fietsknoop voor Android mobiles en tablets en vanaf zomer 2013 voor Windows Phone.
Ook deze apps hebben de handige interactieve planner. Download de app uit Google Playstore of de Windows Store.