Fietsknoop nieuws

Een aantal wetenswaardigheden rondom de Fietsknoop fietsapp lees je op deze pagina. Het meest actuele nieuws wordt verspreid via Instagram, Facebook en Twitter!

Update begin 2020

Introductie maatjes
Zoek je gezelschap voor je fietstocht? Geen zin om alleen te fietsen, of op zoek naar iemand voor bij je fietsclub? Fietsknoop biedt je de mogelijkheidiemand te vinden die past bij jou en bij je fietstocht.

Donkere weergave
Voor iPhone en iOS ondersteunen we ook de nieuwe donkere weergave die sinds iOS13 op je toestel beschibaar is.

Update begin 2020

Nieuwe regenradar
Begin dit jaar zijn we overgestapt naar een andere aanbieder van de regenradar. We denken dat deze modernere radar beter past in de Fietsknoop app.

Netwerken toegevoegd
Dit jaar hebben we het netwerk in Frankrijk in de Leiestreek toegevoegd, evenals enkele netwerken in Duitsland rondom Cloppenburg.

Fietsknoop[+]Plus

Wil je de Fietsknoop app zonder reclame gebruiken en meer mogelijkheden hebben? Betaal dan een klein jaarlijks bedrag en neem Fietsknoop[+]Plus. Naast dat de reclamebanner uit de app verdwenen is, kun je ook eigen activiteiten in de vorm van GPS tracks aan Fietsknoop toevoegen en infopins plaatsen voor eigen leuke plekjes onderweg. Lees er alles over op

Fietsknoop[+]Plus

App in 4 talen!

Vanaf 2017 is de Fietsknoop app er in 4 talen. Naast het vertrouwde Nederlands zijn alle teksten ook in het Engels, Duits en Frans aanwezig. Ook de spraakondersteuning werkt in 4 talen. Stel je voorkeurstaal in op het instellingenscherm.

In 4 talen!

Routenetwerk Nederland

Met als laatste de "blinde vlek" Flevoland is het routenetwerk in Nederland sinds het voorjaar van 2014 compleet. Op een aantal Waddeneilanden na is heel het land bedekt met knooppunten. Wel zijn er ook dit jaar weer diverse lokale aanpassingen geweest. Fietsknoop probeert deze zo snel mogelijk in zijn database op te nemen. Heb je zelf een knooppunt wat niet goed in Fietsknoop staat? Meld het dan gelijk via de contact pagina!

Routenetwerk Vlaanderen

Van oorsprong komt het fietsknooppuntensysteem uit Vlaanderen. Het was dan ook een groot gemis dat het Vlaamse netwerk lange tijd niet beschikbaar was in Fietsknoop. Echter in december 2014 heeft Fietsknoop een licentie verkregen van Toerisme Vlaanderen voor het digitaal hergebruik van de fietsknoopdata.
Hiermee is het eindelijk mogelijk om op dezelfde wijze grensoverschrijdende routes te fietsen in het mooie Vlaamse land.

Routenetwerk Wallonië

Nadat Vlaanderen in zijn geheel is toegevoegd zijn in de loop van 2016 ook de verschillende nieuw ontstane routenetwerken in Wallonië aan de database toegevoegd. Dit gebied is nog in ontwikkeling en daarom niet geheel dekkend.

Routenetwerk Duitsland

Inmiddels beginnen ook in Duitsland de eerste knooppuntennetwerken te ontstaan. In de grensstreek met Nederland sluiten deze aan op de bestaande netwerken. Maar ook dieper Duitsland in zien we de netwerken verschijnen.

Fietsknoop maatjes

Zoek je gezelschap voor je fietstocht? Geen zin om alleen te fietsen, of op zoek naar iemand voor bij je fietsclub? Fietsknoop biedt je de mogelijkheid iemand te vinden die past bij jou en bij je fietstocht. En vind je niemand? Dan kun je altijd zelf een vraag plaatsen. Dit kan alleen als je Fietsknoop[+]Plus gebruiker bent. Lees alles en bekijk de vragen op de speciale maatjes pagina.

Fietsknoop webservice

Wil je op je eigen website je publieke routes van Fietsknoop laten zien? Maak dan gebruik van de nieuwe Fietsknoop Webservice! Via enkele eenvoudige handelingen kun je je eigen routes aan al je website bezoekers tonen. Dus heb je een hotel, restaurant, bed&breakfast of iets anders waar fietsers gebruik van maken, maak dan gebruik van de Fietsknoop webservice. Helemaal gratis! Voor meer info webservice.

Informatie onderweg

Fietsknoop helpt gebruikers met extra informatie voor onderweg. Zo kun je gezellige Fietsers Welkom! adressen tegenkomen, worden Rustpunten weergegeven en andere handige adressen voor onderweg. Je vindt ze allemaal terug op de kaart met een eigen icoontje.

Laatste updates

Op 9 april 2020 zijn er nu ruim 17.300 fietsknooppunten met zo'n 27.000 tussenliggende paden in de database aanwezig.
Mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, laat het dan even weten via de contact pagina.

iPhone & iPad

Al sinds begin 2010 is er een versie van Fietsknoop beschikbaar als iPhone app. In 2012 is er ook een aparte versie voor de iPad beschikbaar gekomen.
De app heeft dezelfde handige interactieve planner aan boord als deze website. Je vindt ze in de Apple Appstore.

Android & Windows Phone

Sinds eind december 2012 is er ook een speciale versie van Fietsknoop voor Android mobiles en tablets en vanaf zomer 2013 voor Windows Phone.
Vanwege het geringe succes is de ontwikkeling van de Windows app gestopt en in 2019 is de app uit de Windows Store verwijderd.