Fietsroutes in de provincie Zeeland

Zeeland waar de zee nooit ver weg is

Meer kust in een provincie kun je niet vinden. Laat je meevoeren langs de Noordzee en de oude zeearmen met hun geschiedenis. Kies een afstand en ontdek wat de provincie Zeeland aan fietsroutes te bieden heeft.

Rondje Tholen
Rondje Tholen

Rondje Tholen
52.9 km - Waterrijk

Tholen is zowel de naam van het eiland als de naam van een stad op het eiland. Het stadje heeft een historische stadskern, die nog steeds grotendeels omringd is door wallen en vesten. De stadskern wordt daarnaast gedeeltelijk begrensd door een haven. Net als vele andere steden heeft ook de stad Tholen de status 'beschermd stadsgezicht'.

Hulst en omstreken
Hulst en omstreken

Hulst en omstreken
52.4 km - Waterrijk

Centraal in de gemeente Hulst te Zeeuws-Vlaanderen ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit.

West Zeeuws Vlaanderen
West Zeeuws Vlaanderen

West Zeeuws Vlaanderen
47.1 km - Waterrijk

De zee en de zilte lucht zijn nooit ver weg in dit land, getekend door het water. Oude zee-armen en kreken. Eindeloos boerenland. Waar Belgiƫ dichterbij is dan Nederland. Ervaar dit onbekende deel wat toch echt bij Nederland hoort!

Middelburg en Westkapelle
Middelburg en Westkapelle

Middelburg en Westkapelle
61.4 km - Waterrijk

Deze ronde voert je vrijwel helemaal rondom Walcheren. Een gebied wat altijd in gevecht is met de natuurelementen. In de Tweede Wereldoorlog werd hier de slag om de haventoegang van Antwerpen gestreden. Met als gevoelg een watersnood vóór de Watersnoodramp van 1953. Bekijk het oorlogsmonument op de dijk van West-Kapelle maar dompel je ook onder in de bruisende badplaats Domburg of het historische vestingstadje Veere. Je begint en eindigt je route in de rijke stad Middelburg.

Oosterschelde route
Oosterschelde route

Oosterschelde route
81.9 km - Waterrijk

Volg de oevers van de oude zeearm de Oosterschelde. Vanuit het leuke Zierikzee fiets je naar de deltawerken van de Oosterschelde dam. Nederlandse waterbouwkunde in optima forma! Vervolgens bereik je het historische Veere, ht andere uiterste. Via de Zeelandbrug keer je weer terug naar Zierikzee. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!