Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Fietsroutes | Zeeland

Zeeland

Zeeland waar de zee nooit ver weg is

Zoek hier mooie fietsroutes en wandelroutes langs fietsknooppunten en wandelknooppunten van andere gebruikers. Geniet van je tocht met spraakondersteuning. Kies een afstand en ontdek wat de provincie Zeeland aan fietsroutes te bieden heeft.

Zeeland

Rondje Tholen
Rondje Tholen
Rondje Tholen

50.6 km - Waterrijk

Tholen is zowel de naam van het eiland als de naam van een stad op het eiland. Het stadje heeft een historische stadskern, die nog steeds grotendeels omringd is door wallen en vesten. De stadskern wordt daarnaast gedeeltelijk begrensd door een haven. Net als vele andere steden heeft ook de stad Tholen de status 'beschermd stadsgezicht'.

Bekijk route
Hulst en omstreken
Hulst en omstreken
Hulst en omstreken

49.7 km - Waterrijk

Centraal in de gemeente Hulst te Zeeuws-Vlaanderen ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit.

Bekijk route
West Zeeuws Vlaanderen
West Zeeuws Vlaanderen
West Zeeuws Vlaanderen

64.6 km - Landelijk

De zee en de zilte lucht zijn nooit ver weg in dit land, getekend door het water. Oude zee-armen en kreken, eindeloos boerenland. Waar België dichterbij is dan Nederland. Ervaar dit onbekende deel wat toch echt bij Nederland hoort! Je begint net buiten Breskens bij de veerterminal waar voldoende parkeergelegenheid is. De route volgt het hele kusttraject tot aan Cadzand. Prachtig duingebied met brede en vaak rustige stranden. Cadzand is een eenvoudige badplaats met veel hotels. Hier begint de route langs Het Zwin, de oude zeearm naar Gent die eeuwen geleden verzand is. Nu is het een prachtig natuurgebied. Even verderop is het historische stadje Sluis met middenin het Belfort. Verder zijn er veel winkels en is er veel horeca. Het kan er toeristisch en druk zijn. Even verderop ligt Aardenburg. Ook leuk om te zien en heel erg rustig! De route vervolgt door akkerbouwgebied via Oostburg weer terug naar de kust. Deze is namelijk zo mooi dat je met plezier het laatste stuk ook hier weer langs fietst. TIP: wil je met OV naar deze route? Neem dan de trein tot aan Vlissingen. Naast het NS station is een dagelijks fietsveer naar Breskens. In 20 minuten ben je aan de overkant met een leuke overtocht!

Bekijk route
Middelburg en Westkapelle
Middelburg en Westkapelle
Middelburg en Westkapelle

61.4 km - Waterrijk

Deze ronde voert je vrijwel helemaal rondom Walcheren. Een gebied wat altijd in gevecht is met het water. De vorige eeuw heeft Walcheren zelfs twee keer onder water gestaan. In 1944 door een bombardement van de geallieerden en in 1953 door de Watersnood. Startpunt van de route is Middelburg. Verwoest in de oorlog is het weer grotendeels in oude luister hersteld met als bekende middelpunt het Stadhuis en de Prinsenhof. Langs het kanaal door Walcheren fiets je naar Vlissingen met zijn oude centrum. Bekijk ook het standbeeld van Michiel de Ruijter, turend over zee. Door de duinen met misschien wel de mooiste stranden van Nederland ga je naar Westkapelle, het meest westelijk punt. Hier staat een gedenkteken van het oorlogsbombardement. Meer noordelijker ligt de gezellige badplaats Domburg. Van oudsher bekend bij welgestelden en kunstenaars. Via het duingebied bij Vrouwenpolder en langs het Veerse Meer kom je in Veere. Een stad waar de tijd heeft stilgestaan zo lijkt het. Aan de haven ligt het oude centrum met zijn rijke verleden. Vanaf Veere fiets je door het open polderlandschap weer terug naar Middelburg. Bezoek daar de markt voor een hapje en een drankje!

Bekijk route
Oosterschelde route
Oosterschelde route
Oosterschelde route

81.9 km - Waterrijk

Volg de oevers van de oude zeearm de Oosterschelde. Vanuit het leuke Zierikzee fiets je naar de deltawerken van de Oosterschelde dam. Nederlandse waterbouwkunde in optima forma! Vervolgens bereik je het historische Veere, ht andere uiterste. Via de Zeelandbrug keer je weer terug naar Zierikzee. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Bekijk route
Rondje Zuid-Beveland
Rondje Zuid-Beveland
Rondje Zuid-Beveland

42.2 km - Landelijk

Fietsen door de Zak van Zuid-Beveland. Van Hoedekenskerke via s Gravenpolder en Kwadendamme naar Ellewoutsdijk, langs bloemdijken en natuurlijk langs het water van de Westerschelde.

Bekijk route
Ronde van Nederland 7 - van Bergen op Zoom naar Middelburg
Ronde van Nederland 7 -  van Bergen op Zoom naar Middelburg
Ronde van Nederland 7 -  van Bergen op Zoom naar Middelburg

83.3 km - Landelijk

Je verlaat Noord-Brabant en fietst Zeeland binnen. Het landschap wordt anders: polders, de Westerscheldedijk, het verdronken dorp Valkenisse…. De zee is hier nooit ver weg. Geniet van het weidse zicht over het Zeeuwse land en de Bloemendijken bij Nisse en ’s-Heerenhoek. Het eindpunt is Middelburg.

Bekijk route
Ronde van Nederland 8 - van Middelburg naar Burgh-Haamstede
Ronde van Nederland 8 - van Middelburg naar Burgh-Haamstede
Ronde van Nederland 8 - van Middelburg naar Burgh-Haamstede

65.9 km - Waterrijk

Vanuit Middelburg leidt de route je naar Vlissingen en Westkapelle. De zeewind blaast je tegemoet! Langs de kust van Walcheren fiets je naar de Oosterscheldedam. Voor je bij het eindpunt, Burgh-Haamstede, bent kom je door Boswachterij Westenschouwen.

Bekijk route
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy