Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | West Zeeuws Vlaanderen
West Zeeuws Vlaanderen | Zeeland

West Zeeuws Vlaanderen

Fietsroute met een afstand van 64.6 km

Fietsknoper Fietsknoop: routes
Routecode 1907199
Datum 23-11-2015
Startadres Veerhaven 2, 4511 RA Breskens
Afstand 64.6 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zeeland
Omgeving Landelijk
Ook voor
Beschrijving De zee en de zilte lucht zijn nooit ver weg in dit land, getekend door het water. Oude zee-armen en kreken, eindeloos boerenland. Waar Belgiƫ dichterbij is dan Nederland. Ervaar dit onbekende deel wat toch echt bij Nederland hoort!

Je begint net buiten Breskens bij de veerterminal waar voldoende parkeergelegenheid is. De route volgt het hele kusttraject tot aan Cadzand. Prachtig duingebied met brede en vaak rustige stranden. Cadzand is een eenvoudige badplaats met veel hotels.

Hier begint de route langs Het Zwin, de oude zeearm naar Gent die eeuwen geleden verzand is. Nu is het een prachtig natuurgebied.

Even verderop is het historische stadje Sluis met middenin het Belfort. Verder zijn er veel winkels en is er veel horeca. Het kan er toeristisch en druk zijn.

Even verderop ligt Aardenburg. Ook leuk om te zien en heel erg rustig! De route vervolgt door akkerbouwgebied via Oostburg weer terug naar de kust. Deze is namelijk zo mooi dat je met plezier het laatste stuk ook hier weer langs fietst.

TIP: wil je met OV naar deze route? Neem dan de trein tot aan Vlissingen. Naast het NS station is een dagelijks fietsveer naar Breskens. In 20 minuten ben je aan de overkant met een leuke overtocht!

Waarderingen van deze route

  06-05-2021  Ela858789!

  02-10-2020  Jokol

  23-10-2018  Bicililiana

 
Gemaakt door
Fietsknoop: routes
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel route

Hoogteprofiel

- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy