(advertentie)

Fietsroutes Noord-Holland

Amsterdam, Haarlem, polders en de Noordzeekust

Stort je in de grote steden of bezoek Zaanse Schans of Muiderslot. Met polders als Haarlemmermeer, Purmer en Beemster. Kies een afstand en ontdek wat de provincie Noord-Holland aan fietsroutes te bieden heeft.

Rondje Kennemerland
54.0 km - Landelijk

Rondje Kennemerland
Rondje Kennemerland

Fiets door bossen en langs sluizen. Een heerlijke tocht van Bloemendaal aan Zee naar de imposante sluizen van IJmuiden. Wie weet fiets je langs een enorm cruiseschip. Kijk ook even naar de indrukwekkende hoogovens van Tata Steel. Neem het pontje bij Velzen en keer terug door het lommerrijke bosgebied ten westen van Haarlem. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondje Noord-Holland
70.2 km - Landelijk

Rondje Noord-Holland
Rondje Noord-Holland

Een fijne grote fietstocht door Noord-Holland waarin je dwars door Alkmaar fietst waar de historie overal te vinden is. Via Schermerhorn langs het Alkmaarder Meer. Door naar Castricum en Heiloo om daarna even aan het strand bij Egmond aan Zee uit te puffen. Een heerlijk dagje uit! NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Pontjes in Noord-Holland
56.8 km - Landelijk

Pontjes in Noord-Holland
Pontjes in Noord-Holland

Een mooie tocht door het waterrijke Noordhollandse landschap. Je maakt onderweg gebruik van twee grote ponten en twee kleine pontjes. De kleine pontjes mag je zelf bedienen. Een bijzondere afwisseling tussen polderlandschap, wat stedelijk gebied en waterwegen. Misschien nog even een bezoekje aan de Bazaar van Beverwijk? NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondom Ankeveen en Naarden
40.5 km - Landelijk

Rondom Ankeveen en Naarden
Rondom Ankeveen en Naarden

Wat een afwisselende tocht! Van het vestingstadje Naarden langs de mooie huizen van Bussum naar de Ankeveense Plassen. Fiets rondom de Spiegel en Blijkpolderplas, waar je meteen Nederhorst den Berg kunt bewonderen, en ga door naar het noorden. In Muiderberg fiets je vlak langs het IJmeer, waarna je Naarden weer bereikt.

Groene tocht om Hilversum
41.5 km - Landelijk

Groene tocht om Hilversum
Groene tocht om Hilversum

Er is veel moois te vinden rondom Hilversum en deze fietstocht leidt je er doorheen. Wat dacht je van het Spanderswoud, de Blaricummerheide, de Westerheide en de Zuiderheide? Of bewonder mooie landgoederen zoals Boekesteyn, Landgoed Spanderswoud of Gooilust met z'n prachtige siertuin. Vergeet ook niet om in Blaricum of Laren even rond te kijken!

Texel
54.1 km - Landelijk

Texel
Texel

Texel is het enige Waddeneiland met het fietsknooppunten systeem. Een goede reden om daar gebruik van te maken en de eilandsfeer te proven. Je fietst het eiland helemaal rond en ziet dus zowel de Waddenzee als de Noordzee! Onderweg leuke eilanddorpen met elk een eigen karakter. En natuurlijk eet je onderweg een visje!

Westfriese Omringdijk
152.8 km - Landelijk

Westfriese Omringdijk
Westfriese Omringdijk

Een grote ronde die je door het hart van het Noord-Hollandse polderlandschap brengt. Het eeuwenlange gevecht tegen het water wat uiteindelijk geresulteerd heeft in dijken en polders. Verbaas je over de bouwwerken en molens die al eeuwen geleden het water keerden en wegpompten. Wat over is gebleven is een wijds landschap met typisch Noord-Hollandse boerderijen en veel land en weidegebied. En vergeet niet de historische plaatsen onderweg.

Rondom Loosdrecht
56.8 km - Landelijk

Rondom Loosdrecht
Rondom Loosdrecht

Het water is nooit ver weg bij deze tocht. Maar ook leuke stadjes als Nederhorst den Berg, Nieuw Loosdrecht, en Maarssen kom je tegen. Start en finish is in Oud-Zuilen, waar je zeker Slot Zuylen moet bezichtigen als je van mooie en oude kasteeltjes houdt. Aanrader!

Heemskerk-Zuidschermer-Heemskerk
78.7 km - Landelijk

Heemskerk-Zuidschermer-Heemskerk
Heemskerk-Zuidschermer-Heemskerk

Een wat langere route, die je ook in twee dagen kunt fietsen natuurlijk. Overnacht bijv in Alkmaar. De route brengt je door het poldergebied van Noord-Holland tot aan de zee bij Egmond. Via Alkmaar gaat het weer zuidwaarts richting Heemskerk. Geniet van de uitgestrektheid van de Hollandse polders.

Rondje Haarlem
47.4 km - Landelijk

Rondje Haarlem
Rondje Haarlem

De prachtige stad Haarlem is alleen al een bezoek waard. Maar deze tocht voert je ook nog richting de duinen, langs Spaarndam richting het Noordzeekanaal en via Halfweg weer terug naar de stad. Het stuk bij het Rottepolderplein is wellicht wat druk met verkeer, maar je zou ook zomaar een vliegtuig kunnen zien opstijgen of landen van dichtbij...

Grote ronde Zaandijk
71.4 km - Landelijk

Grote ronde Zaandijk
Grote ronde Zaandijk

Een wat langere route, dwars door de polders. Langs de Zaan, over de dijk van de KnollendammerVaart en het Noordhollandskanaal naar Purmerend. Langs de Twiske en de Stootersplas via de Kerkebreek en de Zuidwestplas naar Zaandam. Door de polders weer naar Westknollendam en zo eindigt de route waar deze ook begon, in Wormer.

Purmerend-Marken-Purmerend
59.5 km - Landelijk

Purmerend-Marken-Purmerend
Purmerend-Marken-Purmerend

Waai lekker uit met deze route langs Edam, Marken, Monnikendam en Purmerend. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken! Alternatief: rij van 99 naar 55

Bergen - Petten - Bergen
38.0 km - Landelijk

Bergen - Petten - Bergen
Bergen - Petten - Bergen

Bergen is van oudsher een kunstenaarsdorp en dat proef je nog steeds. Kijk er eens rustig rond. De route brengt je eerst naar de kust en dan omhoog naar Petten. Hier fiets je over een groot stuk kunstmatig duin. Landinwaarts zie je nog de oude dijk liggen maar inmiddels fiets je over een prachtig aangelegd fietspad met mooi uitzicht op de Noordzee. Bij Petten keer je om en via het land vlak achter de kust keer je weer terug in Bergen.

Texel uitwaai route
32.6 km - Landelijk

Texel uitwaai route
Texel uitwaai route

Over het mooie eiland Texel met zijn vele prachtige vogelgebieden en natuurlijk het uitzicht over de Waddenzee.

Amsterdam stad
35.9 km - Landelijk

Amsterdam stad
Amsterdam stad

Amsterdam heeft vele gezichten. Fiets je eerst door de binnenstad langs grachten en drukke straten, kom je daarna door rustige stukken park en buitengebied. De route is niet te lang zodat je ruim tijd overhoudt om te stoppen bij allerlei bezienswaardigheden. Zo fiets je vlak langs de Nieuwe Kerk, waar vaak mooie exposities zijn, en het Paleis op de Dam. In het Vondelpark valt van alles te zien. Verderop kom je langs de 'Negen straatjes', een heerlijk stukje Amsterdam met allerhande bijzondere winkeltjes. Nadat je door het Park De Oeverlanden en het Amsterdamse Bos hebt gefietst, kom je ook nog langs het Amstelpark. Dan duik je de stad weer in, al gaande langs de Amstel. Je komt vlak langs bijzondere plekken als Museum de Hermitage, Theater Carré, Artis en het Waterlooplein, waarna de route eindigt bij het Centraal Station.

Amsterdam - Muiden
43.9 km - Landelijk

Amsterdam - Muiden
Amsterdam - Muiden

Van Centraal Station Amsterdam via het Diemen en Weesp, waar een mooie theetuin is, naar het Muiderslot. Bezoek het fraaie kasteel en geniet van de historie die daar 'te voelen' is. Terug naar Amsterdam via het Amsterdam Rijnkanaal, waarna je het pontje neemt naar Amsterdam Noord. Voordat je weer met een pont naar het Centraal Station terugkeert, kan je natuurlijk ook bv het EYE filmmuseum bekijken.

Waterlandroute
51.1 km - Landelijk

Waterlandroute
Waterlandroute

mooie route door het laaggelegen Waterland, net boven Amsterdam. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Rondje Den Helder
35.3 km - Landelijk

Rondje Den Helder
Rondje Den Helder

Vanaf Mariëndal fiets je door het bollengebied, vooral in het voorjaar heel aantrekkelijk. Dwars door de Noordduinen naar Julianadorp. Terug naar Den Helder, en via de haven terug naar Mariëndal.

Klein rondje Amsterdam
17.3 km - Landelijk

Klein rondje Amsterdam
Klein rondje Amsterdam

Dankzij de hulpknooppunten op de kaart kan je deze kleine route door Amsterdam maken, zonder om te fietsen over de officiele tracks.

(advertentie)