(advertentie)

Fietsroutes Gelderland

De mooiste fietsroutes in de Gelderse streken!

Ontdek de machtige bossen van de Veluwe, het weidse Rivierenland, het boerenland van De Achterhoek en de gezellige steden Nijmegen en Arnhem. Kies een afstand en ontdek wat de provincie Gelderland aan fietsroutes te bieden heeft.

Posbank
24.9 km - Bosrijk

Posbank
Posbank

Dwars over de Posbank, in Nationaal Park Veluwezoom, leidt deze route je door bossen en langs heidevelden. Voor de eigenlijke Posbank (een stenen bank met een prachtig uitzicht) moet je even van de route af. Maar in dit mooie gebied is het niet erg om een klein stukje om te fietsen. Wie weet zie je ondertussen nog wat wild rondstruinen?

Rondje Nijkerk
58.9 km - Bosrijk

Rondje Nijkerk
Rondje Nijkerk

Een rondje oud en nieuw. Vanuit Nijkerk fiets je door het lege polderland naar de oude Zuiderzeedijk. Deze volgend ga je voor Zeewolde over de brug naar het nieuwe Flevoland met haar jonge natuur. Bij Zeewolde vaar je weer terug naar het oude land om tussen randmeer en Veluwe weer terug te keren naar Nijkerk. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Winterswijk - Duitse grens
42.5 km - Bosrijk

Winterswijk - Duitse grens
Winterswijk - Duitse grens

Een mooie route door het uiterste stuk van de Achterhoek. Beginnend en eindigend in Winterswijk waar je bijvoorbeeld Villa Mondriaan kunt bezoeken. De route over het rustige platteland komt vlak langs de grens met Duitsland. Het Duitse knooppunt is rood, dat valt goed op!

Apeldoorn-Elspeet
52.2 km - Bosrijk

Apeldoorn-Elspeet
Apeldoorn-Elspeet

Startend net boven Apeldoorn fiets je boven Paleis het Loo langs door de Kroondomeinen. Misschien wel het mooiste deel van de Veluwe met oude eiken- en beukenbossen en heidevelden. Zo mooi en leeg kan Nederland zijn.

Om Lichtenvoorde
56.8 km - Bosrijk

Om Lichtenvoorde
Om Lichtenvoorde

Een van de leukste dingen bij deze fietstocht - naast alle natuurschoon waar je doorheen fietst natuurlijk - is het snuffelen in alle boekwinkels van het vestingstadje Bredevoort. Daar kan je toch uren rondbrengen!

Rondje Eerbeek
59.9 km - Bosrijk

Rondje Eerbeek
Rondje Eerbeek

Een lange route over de toppen van Nationaal Park Veluwezoom. Vanuit Eerbeek verdwijn je direct dit natuurgebied in om over de Elsberg en de Posbank er bij De Steeg, langs de IJssel, er weer uit te komen. Ga naar Rheden om daar de Zijpenberg op te klimmen. Met een lus langs kasteel Rosendael schamp je de bovenkant van Arnhem. Via Schaarsbergen keer je weer terug naar het bos en de hei en kom je aan bij het beginpunt in Eerbeek.

Langs de Waal en Nederrijn
53.0 km - Bosrijk

Langs de Waal en Nederrijn
Langs de Waal en Nederrijn

Start in de bekende fruitstad Tiel. De route brengt je langs de Waal, via Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen. Controleer de voetveren, misschien zijn ze niet het hele jaar open! Steek bij Druten de Waal over en fiets tot aan de Rijn. Via Lienden en Ommeren kom je weer terug in Tiel. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Dinxperlo
33.9 km - Bosrijk

Dinxperlo
Dinxperlo

Gewoon een mooie route door het platteland van de Achterhoek. Dinxperlo, liggend op de Duitse grens is een gezellig stadje, o.a. bekend om de grote "Grensmarkt" die elk jaar op Hemelvaartsdag wordt gehouden. Bij recreatiegebied Engbergen vindt je een 'blotevoetenpad', een speeltuin, een uitkijktoren en nog veel meer voor het hele gezin.

IJsseldal
32.4 km - Bosrijk

IJsseldal
IJsseldal

Startpunt is vlakbij de levendige stad Deventer, maar de route leidt je vooral door het landschap ten westen van de stad. De IJssel wordt gevolgd (neem gerust even het pontje naar Gorssel) en verderop kom je langs Het Bussloo, een groot recreatiegebied met diverse stranden en mogelijkheden tot allerhande sportieve activiteiten.

Harderwijk-Nijkerk
63.4 km - Bosrijk

Harderwijk-Nijkerk
Harderwijk-Nijkerk

Wat een afwisseling: heerlijk rijdend langs het water van de Veluwerandmeren, Nijkerkernauw en Nuldernauw, kom je vanzelf in Harderwijk aan. Een andere keer maar naar het Dolfinarium, want de route gaat verder door de bossen langs Ermelo en Putten, en voert je zo over de Veluwe en door de Gelderse Vallei weer naar Nijkerk.

Rondje Rheden
28.1 km - Bosrijk

Rondje Rheden
Rondje Rheden

De route start vlak fietsend langs de IJssel. Via het prachtige kasteel Biljoen kom je in Velp. Daar begint de klim naar de Zijpenberg en de Elsberg. Langs de Carolinahoeve daal je weer af naar de IJssel om weer te eindigen in Rheden.

Zutphen-Eerbeek
31.9 km - Bosrijk

Zutphen-Eerbeek
Zutphen-Eerbeek

Je fietst door het buitengebied van Zutphen aan de andere kant van de IJssel door open gebied afgewisseld met stukken bos en houtwallen.

Ede, Voorthuizen, Veenendaal
86.8 km - Bosrijk

Ede, Voorthuizen, Veenendaal
Ede, Voorthuizen, Veenendaal

Een lekker lange route, die je ook prima in twee dagen kunt fietsen. Je hebt dan nog meer tijd om van de prachtige natuur in de Gelderse Vallei te genieten en om zo nu en dan even af te stappen om iets te bekijken. En er zijn heel wat Rustpunten op de route!

Rijn en Waal
37.8 km - Bosrijk

Rijn en Waal
Rijn en Waal

Start deze route in Huissen (Huussen) en vaar over het Pannerdens Kanaal naar de overkant. Dit kanaal is gegraven begin 18de eeuw, eerst voor landverdediging en later voor waterafvoer. Je komt bij de plek waar de Waal afsplitst van de uit Duitsland stromende Rijn. Daar ervaar je aan de overkant de natuur van de Millingerwaard. Ga via het voetveer weer richting het machtige Kateel Doornenburg. Via de uiterwaarden fiets je weer terug naar Huissen. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Bronkhorst en de Achterhoek
62.4 km - Bosrijk

Bronkhorst en de Achterhoek
Bronkhorst en de Achterhoek

Deze route start en eindigt in het mooi gerestaureerde Bronkhorst aan de IJssel. Fietsend door het karakteristieke en afwisselende coulissenlandschap van de Achterhoek kom je in een andere mooie plaats Doesburg met leuke winkels en terrassen. Het laatste stuk fiets je langs de IJssel om weer naar Bronkhorst terug te fietsen.

Harderwijk en omstreken
37.8 km - Bosrijk

Harderwijk en omstreken
Harderwijk en omstreken

Start vlak buiten Harderwijk bij de parkeerplaats. Fiets langs het prachtige Beekhuizerzand voordat je de bossen in gaat. Via typisch Veluwse dorpen als Elspeet en Garderen keer je met een grote lus weer terug naar Harderwijk. Ideaal voor als het warm weer is want je fietst veel door het groen.

Lochem - Zutphen
64.3 km - Bosrijk

Lochem - Zutphen
Lochem - Zutphen

Langs kleine plaatsjes als Vorden, Wichmond en Bronkhorst. Dit laatste zou zelfs het kleinste stadje van Nederland zijn (zegt men). Met het veer over naar Brummen en langs de IJssel door naar Zuthpen. De tocht eindigt waar het ook begon: in Lochem. Een goede verkenning van het rustige Gelderse landschap.

Rondje Doesburg
50.5 km - Bosrijk

Rondje Doesburg
Rondje Doesburg

Een mooie en landelijke route brengt je vanuit het plaatsje Doesburg langs kasteel Middachten bij De Steeg. Vervolgens via de rand van de Veluwezoom richting Brummen. Na het oversteken van de IJssel per pont bezoek je het kleine stadje Bronkhorst waarna je weer terugkeert naar Doesburg. NB. check vooraf de vaartijden van de veerponten door op het veer-symbool te klikken!

Nunspeet - Elburg
43.0 km - Bosrijk

Nunspeet - Elburg
Nunspeet - Elburg

Vanaf Nunspeet fiets je langs de oever van de oude Zuiderzee naar Elburg. Proef de wijsheid van het landschap met het Nieuwe Land aan de overkant. Vanaf Elburg fiets langs de rand van die Veluwe weer terug naar Nunspeet.

Nunspeet - Hierden - Elspeet
39.1 km - Bosrijk

Nunspeet - Hierden - Elspeet
Nunspeet - Hierden - Elspeet

Weide, zand, heide en bos. Je komt het allemaal tegen op de grens van de Veluwe met de oude Zuiderzee.

Nunspeet - Vierhouten
34.7 km - Bosrijk

Nunspeet - Vierhouten
Nunspeet - Vierhouten

Vanuit Nunspeet fiets je een prachtige route door het bos die je onder andere bij Vierhouten brengt.

Apeldoorn - Garderen - Apeldoorn
58.0 km - Bosrijk

Apeldoorn - Garderen - Apeldoorn
Apeldoorn - Garderen - Apeldoorn

Vanuit Apeldoorn fiets je richting Garderen. Oostelijk van Garderen vind je Landgoed ’t Sol. In dit gebied ligt een grafheuvel van zo’n 4000 jaar oud. Hier is ook een gemengd bos met een parkachtig deel, van waar je een prachtig uitzicht hebt op het dorp Garderen. In het dorp staat nog een oude molen, De Hoop. Een in 1852 gebouwde windmolen, waarin inmiddels de VVV een onderkomen heeft gevonden. (vlakbij knooppunt 58). Via het Uddelermeer en Elspeet fiets je door de bossen terug naar Apeldoorn.

Rondom Apeldoorn
51.5 km - Bosrijk

Rondom Apeldoorn
Rondom Apeldoorn

Mooie combinatie van stad en vooral veel natuur, aan de westkant van Apeldoorn. De Veluwe biedt bos, heide, heuvels. Te veel om op te noemen. Radio Kootwijk is een interessante plek om eens te bekijken.

Land van Maas en Waal
34.2 km - Bosrijk

Land van Maas en Waal
Land van Maas en Waal

Je startpunt is Druten, een mooie plek aan de Waal. Je fietst over de dijk en de uiterwaarden richting Winssen. Vanaf rijd je door het vlakke en open rivierenland naar de Maas. Daar volg je de Maas tot aan Afferden waar nog een mooi stoomgemaal te bewonderen is. Vanaf daar steek je weer dwarsover naar de Waal om in Druten te eindigen.

(advertentie)