Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Info | Fietsapp

Fietsapp voor fiets- en wandelroutes op je mobiel

Fietsknoop fietsapp voor onderweg

De opmars van het fietsknooppunten netwerk valt grotendeels samen met de opmars van de smartphone en de tablet in het dagelijks gebruik. Met de toenemende mogelijkheden van deze apparaten ontstonden er mogelijkheden dit fietsknooppunten netwerk online beschikbaar te maken voor gebruik onderweg.

De eerste fietsrouteplanners ontstonden op desktop websites en van daar uit werd al snel de overstap naar mobiele apparaten gemaakt. Inmiddels is mobiel gebruik zo ingeburgerd dat online planners nu ruim beschikbaar zijn.

Fietsknoop

In januari 2010 kwam de eerste Fietsknoop app voor de iPhone en iPad voor het grote publiek beschikbaar, als een van de eerste in Nederland. Eind 2012 werd Fietsknoop op het Android platform beschikbaar en een jaar later ook op Windows Phone.

Fietsknoop begon als eenvoudige routeplanner op basis van het fietsknooppunten netwerk maar is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een community platform waarbij het mogelijk is om routes te bewaren, te delen en te verspreiden via sociale media. Daarnaast zijn er gegevens als toeristische informatie, horecagelegenheden en andere zaken als gebruikersservice toegevoegd.

Vanaf 2020 zijn we ook begonnen met de wandelknooppunten in Nederland en Vlaanderen. Deze voegen we sindsdien stapsgewijs aan ons platfrom toe. Zo is Fietsknoop inmiddels ook een planner langs wandelknooppunten.

Voorjaar 2023 hebben we zelfs de stap gemaakt naar eigen knooppunten, zogenaamde Pluspunten. Lees hier alles over op de Pluspuntenpagina.

- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy