Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Residentie route
Residentie route | Zuid-Holland

Residentie route

Fietsroute met een afstand van 36.5 km

Fietsknoper Fietsknoop: routes
Routecode 8053145
Datum 26-03-2019
Startadres Koningstunnel, 2515 Den Haag
Afstand 36.5 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Stedelijk
Geschikt voor
Beschrijving Een erg afwisseld rondje door en om de Residentiestad Den Haag. De route brengt je stad, bos, duinen en de zee. Wat wil je nog meer?

Start- en eindpunt is voor het Centraal Station van Den Haag dus met de trein heel makkelijk te bereiken. Je kunt ter plekke een OV-fiets huren.

Vanaf het station vertrek je in noordoostelijke richting naar het Haagse Bos. Al snel passeer je de achterzijde van Paleis ten Bosch, de nieuwe woonstek van Willem-Alexander en Maxima.
Je vervolgt de route een beetje buitenom de stad richting de Waalsdorpervlakte. Daar staat ook de bekende klok van de Dodenherdenking op 4 mei.

Door het prachtige duingebied van Meijendel maak je een lus weer terug naar de stad door het oude Scheveningen. Wijk eventueel even van de route af om het Kurhaus en de boulevard te bekijken.

De route passeert de havens van Scheveningen en het nog altijd echte Scheveningse Duinoord. Daar ga je weer de duinen in en je ziet regelmatig de Noordzee aan je rechterhand om tenslotte te eindigen in Kijkduin. Ooit een badplaats voor de chique Hagenees, nu wordt er hard aan gewerkt om Kijkduin een nieuwe impuls te geven.

Door verschillende echte Haagse stadswijken keer je weer terug naar het centrum van de Residentie. Vlak voor het centrum heb je nog de Paleistuinen met het werkpaleis aan het Noordeinde.

De route is pas compleet met het Binnenhof, de Hofvijver en het Torentje. Even verderop ben je bij het eindpunt van deze route.

Waarderingen van deze route

  02-07-2021  Brit-on-a-bike

  20-06-2021  TonEnAlda

  10-06-2020  Nico trijnie

  30-07-2019  Fisch14

 
Gemaakt door
Fietsknoop: routes
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt

Hoogteprofiel

Hoogteprofiel route

Hoogteprofiel

- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy