Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Fietsroute Rondje Posbank (Gelderse Routes)

Rondje Posbank (Gelderse Routes)

Fietsroute met een afstand van 47.3 km.

Fietsknoper Oosterhuis-Kant fietsers!
Routecode 7211943
Datum 26-08-2018
Startadres Badhuislaan 7, 6957 DB Laag-Soeren
Afstand 47.3 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Bosrijk
Ook voor
Beschrijving Fiets met Rondje Posbank langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna 90m hoge Posbank (tussen 65-63). Vanaf dit uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over het fraaie reliëf dat zelfs voor Nederlands begrippen uitzonderlijk is.

Bij helder weer kijk je meer dan 20 km ver en zijn zelfs de heuvels van Montferland en het Rijk van Nijmegen te zien. Dit wordt dan ook vaak een van de mooiste plekken van Nederland genoemd. Zeker wanneer in augustus de heidevlakte prachtig paars kleurt.

Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied van ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Door de hoogteverschillen zit er ook een aantal mooie klimmen in deze route. Natuurlijk leven er ook vele diersoorten in het park. Wil je er een aantal spotten? Volg dan vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom het rolstoelpad richting observatiepost Herikhuizen. Vanaf deze observatiepost zie je een oude, deels afgebroken boerderij welke als ruïne geschikt is gemaakt voor tal van planten- en diersoorten. Je ziet hier muurleeuwenbek, verschillende soorten uilen en vleermuizen. In de oogsttijd stropen dassen en IJslandse paarden de boomgaard af op zoek naar rijp fruit.

Het is niet enkel heide- en heuvellandschap wat je tegenkomt in deze route. Zo kun je ook lekker uitwaaien langs de rivier de IJssel en genieten van de uiterwaarden. Ook kom je fraaie bezienswaardigheden tegen zoals Landgoed Middachten of stap eens af voor een wandeling door het historisch centrum van Hanzestad Doesburg.

Kijk voor de vaartijden van de pont op Veerpont-dieren.nl.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
Scan route

Bekijk fietsroute Rondje Posbank (Gelderse Routes) op de kaart

(Advertentie)
© 2021 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy