Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | rode Vive le velo route

Rode Vive le velo route

Fietsroute met een afstand van 49.4 km

Duitse militaire begraafplaats Vladslo
Met 25.645 gesneuvelden, één van de grootste Duitse begraafplaatsen in Vlaanderen. In het bos zijn nog restanten van de Duitse bezetting. Hier staat het wereldberoemde werk ‘Het Treurend Ouderpaar’ van Käthe Kollwitz, een eerbetoon aan haar gesneuvelde zoon Peter.
Werken en Handzamevallei - natuur
Het archeologisch sitemuseum toont de resultaten van opgravingen van de bronstijd tot de middeleeuwen. ‘De HogeAndjoen’ – West-Vlaams voor ‘hoge ajuin’ – is een uitzonderlijk goed bewaarde kleine motteversterking. De Handzamevallei is een paradijs voor vogels.
De Vredesmolen was een Duitse uitkijkpost en is na renovatiewerken terug toegankelijk. Hij biedt een prachtig panorama over de voormalige frontstreek. Andere molens onderweg zijn de Wullepitmolen en de Couchezmolen. Die laatste huisvest ook het molenmuseum.
De Steenstraat dateert uit de Romeinse tijd, toen ze deel uitmaakte van de Litus Saxonicum langs de toenmalige kust. Ze verbond Kassel (F) met Aardenburg (NL). Dit stukje kasseien tussen Klerken en Esen werd in 1992 een beschermd landschap.(9 /18)

waardering: mooie route maar veel gevaarlijke conflictstukken met ander verkeer, waardoor vaak onveilig gevoel voor de fietser.

Deze route wordt je aangeboden door Cri-Cri.

Fietsroute
Routecode 22219900
Datum 13-08-2022
Startadres Beerstblotestraat 1, 8600 Diksmuide
Afstand 49.4 km
Route delen Met iedereen  
Provincie West-Vlaanderen B
Omgeving
Geschikt voor
Scan route
Scan de code

Waarderingen voor deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy