Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsen langs en door de Zeehaven van Brugge
Fietsen langs en door de Zeehaven van Brugge | West-Vlaanderen B

Fietsen langs en door de Zeehaven van Brugge

Fietsroute met een afstand van 29.0 km

Fonteintjes
Blankenberge Fonteintjes
De Fonteintjes zijn deels kunstmatige, deels natuurlijks duinplassen, duinrietlanden en duinstruwelen langs een 4 km lange strook tussen de duinengordel en de kuststrook van Zeebrugge tot Blankenberge. De Fonteintjes hebben een zeer rijke vegetatie met orchideeën.
Zeebos
Zeebos
Dit domein is vooral een wandelbos en een heerlijke plek om van de natuur en het landschap te genieten. De aparte fauna en flora fungeren als prachtig decor tijdens een rustige wandeling.
Ter Doest
Doest
De site Ter Doest is een leuke tussenhalte op een fietstocht naar Lissewege en de Polderstreek. Zijn unieke 13de-eeuwse abdijschuur is meer dan een bezoekje waard. Daar waar ooit de abdij stond, vind je vandaag een restaurant en hotel.

Haven Zeebrugge
de kust zeebrugge zoenplekjes
De haven van Zeebrugge is een wereld op zich. Een wereld diegroot en kleine intrigeert en die je absoluut eens moet ontdekken. Maak een rondvaart per boot of een rit met de bus en je ontdekt hoe boeiend deze haven is.

Seafront
Duikboot Seafront
Seafront leert je de zee kennen in al haar facetten. Je maakt kennis met de wereld onder water en met de geschiedenis van de Kust en dan vooral Zeebrugge en de haven. De voormalige Russische duikboot Foxtrot en het lichtschip Westhinder zijn zeker een bezoekje waard.

't Werftje
Zeebrugge werftje
Hier kom je niet alleen voor de no-nonsense ambiance, maar ook om wat garnalen te eten bij je pintje, een garnaalkroketje te verorberen of wat vissoep binnen te lepelen.
Windmolens
Windmolens Zeebrugge Thorntonbank
Scheep in en bezoek het imposante windmolenpark voor de kust van Zeebrugge.

Verse vis
Zeebrugge visschotel
Uit de zee op je bord. Vroeg in de ochtend komen de vissers hun vangst slijten. Ga eens een kijkje nemen in de viswinkels van Zeebrugge.

En genieten ook even van zee en strand op een terrasje op de zeedijk van Zeebrugge.

Nostalgie troef
Keynesplein
Het cirkelvormige Admiraal Keyesplein charmeert met haar 113 werkmanshuisjes en het Beaufortkunstwerk van Stefan Sous. Sanssouci, zo heten zijn in elkaar verweven caravans die het plein sieren. Kunst versus arbeidshistorie, een bijzondere combinatie.

Deze route wordt je aangeboden door winnew.

Fietsroute
Routecode 18786110
Datum 17-04-2021
Startadres Kustlaan 104, 8380 Brugge
Afstand 29.0 km
Route delen Met iedereen  
Provincie West-Vlaanderen B
Omgeving Landelijk
Geschikt voor
Scan route
Scan de code

Waarderingen voor deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy