(Advertentie)
Start  |  Routes  |  Fietsroute Wie belt de veerman

Wie belt de veerman

Fietsroute met een afstand van 37.9 km.

Fietsknoper
Routecode 18632062
Datum 28-02-2021
Startadres Hoogstraat 2, 9260 Wichelen
Afstand 37.9 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Oost-Vlaanderen B
Omgeving Waterrijk
Ook voor
Beschrijving Tijd om Schipper Mag ik Overvaren te spelen met je fietsgezel! Want tijdens deze prachtige tocht langs de twee Scheldeoevers, spring je een keer de stroom over. Roep de veerman- of vrouw door de bel te luiden, zet je fiets op het dek van het veerpont en laat de rivierwind door je haren ruisen. Bootje varen is altijd leuk, maar op de Schelde is dat nog nét een tikje plezanter. Daar hebben de groen begroeide oevers en de zuivere lucht vast iets mee te maken.
Trekpleister voor fietsers en wandelaars
Op deze tocht ben je nooit alleen, want de schoonheid van de Schelde bekoort tal van fietsers en wandelaars. De oerdegelijke fietspaden, de weidse vergezichten en de route doorheen de mooiste natuur die onze regio te bieden heeft, spelen daar een cruciale rol in.

Klaar om een van de mooiste gebieden van Scheldeland te ontdekken? Spring de fiets op en ga met ons mee!
Start en aankomst in Schellebelle
Afspraak in Schellebelle. Dat is niet alleen het dorp met de leukste naam, maar ook het vertrek- en aankomstpunt voor van deze 38 kilometer lange tocht, dat je meten begint met een overtochtje met de veerpont.

Daarna gaat het via de fietspaden op de Scheldeoever richting Uitbergen, een gezellig dorpje langs de stroom. Daarnet reed je de Kalkense Meersen door, een uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk in kan verdwalen. Het getsjilp van talloze vogels komt je tegemoet en de weelderige natuur zet zijn fleurige stempel op het landschap.
Genieten van paling én een frisse duik
Hier kan je het nieuwe wandelnetwerk ontdekken dat aansluit op dat van de Kalkense Meersen-Donkmeer. Het Donkmeer – nog zo’n oase van kalmte en natuur – vind je iets voorbij Uitbergen. Hier in deze buurt worden overheerlijke palinggerechten geserveerd. Je ontdekt er ook een prachtige vlindertuin én een historische eendenkooi.

In recreatiedomein Nieuwdonk even verderop, kan je een frisse duik nemen in de zwemvijver bij mooi weer. Als je dus wat extra beweging wilt, kan je de fiets aan de kant zetten en eropuit trekken!
Het Kasteelpark van Berlare
Voor je weer de Schelde oversteekt via de Schoonaardebrug, hou je halt in Berlare. Niet alleen om de charme van dit dorp goed tot je te laten doordringen, maar ook om het Kasteelpark van Berlare te bezichtigen. Het kasteel zelf, dat dateert uit de 18de eeuw, kan je jammer genoeg niet bezoeken. Maar het prachtig aangelegde park dat rondom het kasteel ligt is wél open voor het publiek.

Je waant je in een prinsessenfilm. De statige dreven en grote vijvers zijn een streling voor het oog én voor de andere zintuigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit domein het décor vormt voor tal van huwelijksaanzoeken, verliefde koppeltjeswandelingen én de televisiereeks in Vlaamse Velden. Herken jij misschien scènes uit de reeks wanneer je hier doorheen fietst?

Ontspannen en genieten
Wanneer je van al dat moois dorst hebt gekregen, kan je een pitstop inlassen in ’t Oud Brughuys, een biercafé naast het jaagpad langs de Schelde. Vroeger woonde hier de man die de houten Scheldebrug bediende. Vandaag geniet je hier voluit van met liefde klaargemaakte snacks en fris getapte regiobiertjes.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route

Bekijk fietsroute Wie belt de veerman op de kaart

(Advertentie)
© 2021 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy