Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Rondje Kapellen-Kalhout-Wustwezel (Belgie)

Rondje Kapellen-Kalhout-Wustwezel (Belgie)

Fietsroute met een afstand van 50.9 km

Fietsknoper Lejow
Routecode 13280508
Datum 05-06-2020
Startadres Georges Spelierlaan 59, 2950 Kapellen
Afstand 50.9 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Antwerpen B
Omgeving Landelijk
Geschikt voor
Beschrijving De route start bij 76. Er is een parkeerplaats op de hoek Korte Spellierstraat/Heidestraat.
Maar natuurlijk kan je op elk gewenst knooppunt de route starten.

Al snel na het begin van de route kom je het Loopgravenpad Mastenbos tegen. Hier vind je veel infoborden bij de meest opvallende overblijfselen uit de oorlog. Vind je het te vroeg om af te stappen, fiets dan door richting Kalmthout.

Bij knooppunt 72 is een bijzonder museum te vinden: het Suske en Wiske Kindermuseum. Een feest van herkenning voor jong en oud. Kijk voor openingstijden op de website van het museum.

Langs de oostkant van Kalmthout verder over het platteland van de Noorderkempen via Achterbroek, Gooreind en Wuustwezel om het natuurgebied Groot Schietveld heen.

Dit Groot Schietveld was voorheen, samen met het Brasschaat en de Kalmthoutse Heide onderdeel van het oer-Kempense heidelandschap, wat zo kenmerkend voor het gebied ten noorden van de provincie Antwerpen was. Het is helaas slechts beperkt toegankelijk.

De fietstocht leidt er omheen, naar Maria-ter-Heide. Het schijnt dat je daar, vlakbij knooppunt 37, een paar grote Legoblokken tegenkomt.

Vlak voor je weer bij het startpunt bent van de route passeer je het blotevoetenpad, op de hoek van de Oude Heidestraat en de Edward Keurvelslaan. Tot slot fiets je langs de Lievenskapel, een geliefd plekje voor een kort stopmoment, en door naar 76 waarna de fietstocht rond is.

Startadres:
Georges Spelierlaan 59, 2950 Kapellen

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy