Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | Routes | Kaasroute

Kaasroute

Fietsroute met een afstand van 49.4 km.

Fietsknoper Kurt en Christelle
Routecode 13000008
Datum 29-05-2020
Startadres Haardijk, 3448 Woerden
Afstand 49.4 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Landelijk
Ook voor
Beschrijving Laat je tijdens deze route onderdompelen in de ambachtelijke wereld van Het Groene Hart! Van Het Kaaspakhuis waar u alles leert over het moderne kaasmaken tot de kaasboerderijen in de polders waar nog zelf boerenkaas wordt geproduceerd. Maar in Oudewater hebben ze ook niet stilgezeten. Hier kunt u het Touwmuseum bezoeken waar echte baanschuur te bewonderen is waar voorheen hennep, garens, sleden en spintollen werden opgeslagen.

Het Kaaspakhuis in Woerden is het startpunt van deze Boerenkaas Fietsroute. Hier leert u in de Cheese Experience alles over kaas en het moderne kaasmaken.

Vanaf het startpunt fietst u naar de Streekmarkt Woerden waar van april t/m augustus ook de kaasmarkt wordt georganiseerd. Op de kaasmarkt wordt met een show de kaashandel van vroeger nagebootst, prachtig om te zien. Het is duidelijk te zien dat de stad Woerden nauw verbonden is met het omliggende platteland door de vele streekproducten en soorten (boeren)kaas die hier worden gepresenteerd.

De fietsroute gaat verder door de polders van Papekop richting Oudewater. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Heksenwaag en het Touwmuseum. Het pittoreske centrum van Oudewater is ook een ideale plek om op een terrasje even uit te rusten. Daarna fiets u via Driebruggen weer terug naar Woerden. Dit is een prachtig deel van de route over smalle wegen met oude boerderijen. Een tussenstop bij één van de boerderijen langs de route is een echte aanrader.

Bij deze bent u door de familie van Vliet uitgenodigd om eens een kijkje op de boerderij "De Ruyge Weyde" te komen nemen en de kazen te proeven of te kopen. Van maandag tot en met zaterdag bent u van negen tot zes van harte welkom!

Het uiterlijk van de kaas wordt gekenmerkt door de Zwitserse gaten in de zuivel en robuuste uitstraling van de grijze buitenkant. Ontdek de smaak bij uw kaasspecialist. Of bezoek de kaasboerderij en proef deze bijzondere kaas.

Parkeren doen we op de carpool-parking langs de A12 op de uitrit naar Woerden (op coördinaten 52.069448, 4.903385)

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
Scan route
(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy