Fietsroute Residentie route

Fietsknoper Fietsknoop fietsroutes
Routecode 8053145
Datum 26-03-2019
Startadres KP 30, Koningstunnel, 2515 Den Haag
Afstand 35.3 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Stedelijk
Beschrijving Een erg afwisseld rondje door en om de Residentiestad Den Haag. De route brengt je stad, bos, duinen en de zee. Wat wil je nog meer?

Start- en eindpunt is voor het Centraal Station van Den Haag dus met de trein heel makkelijk te bereiken. Je kunt ter plekke een OV-fiets huren.

Vanaf het station vertrek je in noordoostelijke richting naar het Haagse Bos. Al snel passeer je de achterzijde van Paleis ten Bosch, de nieuwe woonstek van Willem-Alexander en Maxima.
Je vervolgt de route een beetje buitenom de stad richting de Waalsdorpervlakte. Daar staat ook de bekende klok van de Dodenherdenking op 4 mei.

Door het prachtige duingebied van Meijendel maak je een lus weer terug naar de stad door het oude Scheveningen. Wijk eventueel even van de route af om het Kurhaus en de boulevard te bekijken.

De route passeert de havens van Scheveningen en het nog altijd echte Scheveningse Duinoord. Daar ga je weer de duinen in en je ziet regelmatig de Noordzee aan je rechterhand om tenslotte te eindigen in Kijkduin. Ooit een badplaats voor de chique Hagenees, nu wordt er hard aan gewerkt om Kijkduin een nieuwe impuls te geven.

Door verschillende echte Haagse stadswijken keer je weer terug naar het centrum van de Residentie. Vlak voor het centrum heb je nog de Paleistuinen met het werkpaleis aan het Noordeinde.

De route is pas compleet met het Binnenhof, de Hofvijver en het Torentje. Even verderop ben je bij het eindpunt van deze route.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route