Zuid-Limburg

Het deel van Nederland waar het buitenland dichtbij is. Waar de heuvels doorlopen in de Duitse Eifel of de Belgische Ardennen. Lieflijke dorpjes, mondaine steden en dat alles allemaal dicht bij elkaar. Maastricht mag je niet missen, maar ook de mooie beekdalen en landhuizen zijn een fietstocht waard.

Al dwalend door dit landschap kom je bij mergelgroeves, oude mijnen en stil gebleven bossen. Soms met echte kuitenbijtertjes in de vorm van een stevig klimmetje. Maar daar staat een afdaling met een prachtig vergezicht tegenover.

Kortom, een van de mooiste plekken om te fietsen in Nederland. Onderweg vind je veel plekken om even rust te houden, te genieten van het uitzicht of om een lekker stuk Limburgse vlaai te eten.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Brasserie Scoop, Schinveld
Hotel restaurant Hof van Hulsberg, Hulsberg
't Sjpaorhutje, Nieuwstadt

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Sluis Born
Sluisweg 1
6121JR Born
 
Leonardusmolen Maasbracht
Molenweg 80
6051HK Maasbracht
 
Alfa Bierbrouwerij
Thull 15
6365AC Schinnen
telef: 0464432888
www.alfabier.nl
 
Kasteel Strijthagen Landgraaf
Hofstraat 13
6372XC Landgraaf
telef: 0455695292
mail: info@artland.top
www.artland.top
 
Landmark Veldkapel
Pastoorsweg
Koningsbosch

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken