Zuid-Hollandse eilanden

De Haringvliet-dam is de entree van de Zuid-Hollandse eilanden, vanuit Zeeland. Een indrukwekkend technisch hoogstandje, met sluizen om de 56 meter, die per seconde 25.000 vierkante meter water kunnen doorlaten.

Voorne-Putten is bekend om de Voornse Duinen, door sommigen beschouwd als de mooiste duinen van Nederland. Bekijk ook eens stadjes als Rockanje, Brielle en Oostvoorne.

De fietsroute over de Maasvlakte, is een aparte ervaring. De grote containerschepen, de industrie, de havens en raffinaderijen. En als je geluk hebt: opeens een paar zeehonden op een strandje. Met een bootje van Fietsknooppunt 57 naar 94 over het water. Bekijk Hoek van Holland, met het pas nieuw opgespoten strand iets ten noorden van het stadje.

En natuurlijk is er de Hoeksche Waard. Op mooie fietspaden, over dijken, langs akkers en rivieren is het hier prachtig fietsen. Op het hele eiland zijn verschillende natuurgebieden te vinden. En wat dacht je van een leuk tochtje met een veerpont. Kortom, verrassend dichtbij stedelijke gebieden als Rotterdam en Dordrecht vind je hier een prachtig landelijk fietsgebied.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

  • Natuurkampeerterrein Tiengemeten, Zuid-Beijerland
  • Brunotti Beachclub, Oostvoorne
  • Brasserie De Kulk, Vlaardingen

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting