Zeeland

De eilanden Schouwen Duiveland, Tholen, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren vormen samen met Zeeuws-Vlaanderen een uniek stukje Nederland. De wind is vaak maar al te zeer aanwezig, wat zorgt voor een heroisch gevoel als je op Walcheren de punt van Westkapelle neemt. Plotseling is de wind achter!

Veel fruitboomgaarden zijn hier te vinden, die doen het uitstekend op de Zeeuwse klei. Het weidse landschap is nooit ver weg, eindeloos strekt de weg zich voor je uit. Maar ook bossen zijn er te vinden, zoals bij Westenschouwen.

Leuke stadjes als Middelburg, Vlissingen, Veere en Zierikzee bieden een welkome afwisseling, waar je een kopje koffie en natuurlijk de Zeeuwse bolus kunt krijgen. Domburg heeft een eigen sfeer met als sjieke badplaats van weleer.

Zeeuws-Vlaanderen ademt zijn eigen unieke sfeer, al bijna Belgie.

Indrukwekkende technische hoogstandjes zijn de Zeeuwse Deltawerken, de Veerse Gatdam en de Stormvloedkering.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

  • The Captain's Coffee, Hulst
  • Zeeuws Genot, Koudekerke
  • Landwinkel Weststrate, Middelburg

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting