West Vlaanderen

West Vlaanderen heeft een rustig, vredig landschap. Veel rivieren en kanalen doorsnijden het vlakke of heuvelachtige boerenland. In het westen grenst het aan de Noordzee met mooie zandstranden en natuurgebieden zoals het Zwin. Langs de kust liggen vele badplaatsen, waarvan Oostende en Zeebrugge het bekendst zijn, elk met hun eigen gezelligheid. In De Panne staan ouderwetse badhuisjes op wielen op het brede strand. Voor kinderen is het nabijgelegen pretpark Plopsaland een aanrader. Bij Oostduinkerke kan je garnalenvissers aan het werk zien die met zware trekpaarden de zee ingaan om garnalen te vissen in netten die door het ondiepe water worden getrokken.
Verder het binnenland in vind je Brugge, de provinciehoofdstad, en stadjes als Damme, Sluis, Kortrijk, Ieper en Diksmuide. 

De erfenis van de Eerste Wereldoorlog is hier overal zichtbaar. Van Diksmuide tot Ieper en Mesen vind je nog slagvelden, bunkers, gedenkstenen ter ere van de gesneuvelden, oorlogskerkhoven en allerlei plekken die een rol in de geschiedenis van WO I hebben gespeeld. 

Laat je verrassen door het afwisselende landschap!

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken