De Veluwe

De Veluwe, een van de bekendste natuurgebieden van Nederland. Van Barneveld tot Twello, van Elburg tot Arnhem, van Ede tot Hattem, je kunt er eindeloos fietsen. Nationaal Park de Hoge Veluwe biedt naast prachtige natuur met vele fiets- en wandelroutes ook diverse kastelen en leuke dorpjes als Vierhouten, Elspeet, Hoenderloo en Eerbeek. Fiets door de vele prachtige bossen, over heidevelden, langs vennen en geniet van de unieke flora en fauna. Een cultureel hoogtepunt is natuurlijk het wereldberoemde Kröller-Müller Museum bij Otterlo.

Aan de rand van de Veluwe vind je Harderwijk met een historische binnenstad en het Dolfinarium. Apeldoorn, de grootste stad van de Veluwe biedt naast mooie fietsroutes ook interessante uitjes zoals de Apenheul, familiepark Koningin Julianatoren en het Paleis het Loo.

De natuur biedt ruimte en rust, stuifzand, wildsporen, heidevelden, zacht stromende beken, weidegronden en herders met schaapskuddes. Kortom, een uitzonderlijk stuk natuur met voor elk wat wils.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Bungalowpark Het Verscholen Dorp
Ons vakantiepark ligt in het grootste natuur- gebied van Nederland: De Veluwe! Groener dan hier vindt u het haast niet!
Boslaan 2
3847 LT Harderwijk
telef: 0341 820227
mail: info@verscholendorp.com
www.verscholendorp.com
Vind dit adres op de kaart

    Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

    waiting