Twente

Twente heeft veel prachtige natuurgebieden en is een heerlijke plek om te ontspannen met een mooie fietstocht. Langs glooiende akkers, verspreide bossen, kronkelende landwegen, langs riviertjes als de Regge en de Dinkel, overal vind je fietspaden om je het mooiste van dit gebied te kunnen laten zien. 

Naald- en loofbossen, mooie stadjes en dorpen, landbouw en beken wisselen elkaar voortdurend af. Markelo bijvoorbeeld ligt te midden van vijf heuvels. Vandaar heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Hier vind je ook de achtkantige molen de Hoop, oftewel de Molen van Buursink. Al gebouwd in 1839. Op het nabijgelegen Elsenerveld zijn nog sporen te vinden van een nederzetting uit de vroege bronstijd. Qua natuur is het er ook schitterend. Er groeit van alles, klokjesgentiaan, wollegras en zonnedauw. Er zijn veel vogels, zoals fazanten, boomklevers, spechten en allerleis soorten mezen, net als buizerds en zelfs kraanvogels en ganzen.

Bij het mooie plaatsje Diepenheim, verscholen in de bosrijke omgeving, liggen zes kastelen. Westerflier, Weldam, Wegdam, Huis te Diepenheim, Het Nijenhuis en Warmelo. Er is ook een watermolen, Den Haller.Veel eeuwenoude landgoederen vind je ook in de omgeving van Goor en Delden. Havezaten, landgoederen en prachtige kasteeltjes, zoals Twickel met mooi aangelegde tuinen. Beken in overvloed, zoals de Buurserbeek, de Molenbeek en de Schipbeek, met bijbehorende watermolens, al eeuwenoud. Een heerlijke streek dus om een aangename fietstocht te maken! 

Maar natuurlijk zijn er nog talloze andere mooie dorpjes, stadjes en steden in Twente die er om vragen te worden bewonderd. Stap op de fiets en bezoek Nijverdal, Rijssen,  Almelo, Hengelo, Enschede, Tubbergen, Denekamp, Losser, Oldenzaal, Ootmarsum, Weerselo .....

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Cafe Zalencentrum De Vereeniging, De Lutte
Grand Café Centraal, Haaksbergen
Buytenplaets Boekelo, Enschede

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Historisch Museum Vriezenveen
Westeinde 54
7671CD Vriezenveen
telef: 0546563476
mail: info@museumvriezenveen.nl
Historisch Museum Vriezenveen
 
Huize Keizer
Kerkplein 2
7591DD Denekamp
telef: 0541351003
www.huizekeizer.nl
 
Veenmuseum
Paterswal 11
7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk
telef: 0612496180
Veenmuseum
 
Molen de Ster
Molenweg 13
7274AA Geesteren
telef: 0545482167
www.molendester.nl
 
Borgelink Molen
Lattropperstraat 25
7591PJ Denekamp
telef: 0541352299

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken