Fietsroutes Staphorst

Wil je in Staphorst fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Staphorst te bieden heeft.

Staphorst
35.3 km -

Rondje Staphorst

Reestdal en Boswachterij Staphorst
46.2 km - Bosrijk

Landleven-route, uit: 53 fietsroutes door hrrl Nederland

Staphorst-Ijhorst
20.1 km - Bosrijk

zwarte Dennen en Staphorst

Nieuwleusen rondje Staphorst
38.5 km -

Vanuit Nieuwleusen rondje IJhorst, Staphorst, Rouveen.

Veld route vanuit Meppel richting Staphorst en omgeving.
39.4 km - Landelijk

Leuke route door de landelijke omgeving van Staphorst. Start vanuit Meppel(drenthe).Rijd eerst gedeelte door de velden met een beetje geluk ziet men reeen en hazen in het veld zitten. Dan komt men even in een bewoond gebied. Bij de fietsen maker in Rouveen moet u de route verder volgen alleen staat vanf de fietsen maker gezien geen bord je meer. Als men de weg die tegen over de fietsen maker loopt volgt dan gaat de route weer verder de velden in richting het bos van staphorst. Daar maak je een k

Staphorst
39.5 km - Bosrijk

zeker de moeite waart .

reestdal route punthorst Staphorst
38.6 km -

Route vanaf de punthorst door Reestdal

Staatsbos Staphorst
42.2 km -

Bos is zeldzaam in het gebied tussen Zwolle en Meppel. Des te waardevoller zijn de bossen van boswachterij Staphorst die als een magneet dieren en planten aantrekken. Daar komt bij dat de boswachterij meer heeft dan bomen alleen. Vennen herinneren aan de tijd dat hier turf werd gewonnen; de Vier Bergen, een groot heideveld geeft een goed beeld hoe de omgeving er voor de aanleg van het bos heeft uitgezien.