Fietsroutes Rolde

Wil je in Rolde fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Rolde te bieden heeft.

Rolder Toren Route
45.7 km -

zeer mooie stedelijk natuur en bos rijk

32 Km, Grolloo - rolde
31.7 km - Bosrijk

Vanuit Camping de Berenkuil

Roldertorenroute (ANWB)
57.4 km - Landelijk

Eeuwenlang oriënteerde de reiziger in dit gebied zich op de Roldertoren. Tot in de verre omtrek was de toren van de Jacobuskerk in Rolde te zien. Sinds het begin van de 20e eeuw is dit oriëntatiepunt gedeeltelijk aan het oog onttrokken; de beplanting van zandverstuivingen en heidevelden tastte de openheid van het landschap aan. Staatsbossen bepalen tegenwoordig de horizon. Deze route gaat over hooggelegen essen, door resten van het beekdallandschap, langs Landgoed Kampsheide en door de staatsbossen. De landschappelijke gevolgen van bosaanplant, kanalisatie van beken en naoorlogse ruilverkaveling zijn onderweg goed te zien. Op onverwachte plaatsen treft u echter ook sporen en overblijfselen aan uit de prehistorie: hunebedden en tumulivelden (grafheuvels) uit de steen- en bronstijd.

Rolde-Eelde 71
70.8 km - Bosrijk

Route door het prachtige dal van de Drenthe Aa en langs archeologische highlights van Drenthe tussen Anloo en Schipborg.

rondje Drentse A-Rolde- Ekehaar
26.6 km - Bosrijk

prachtige route door de drentse A met Rolde en Ekehaar

PieterFietspad dag 1 Groningen-Rolde
43.0 km -

Dit Peter(Fiets)pad volgt de originele wandelroute vlgs Piet Smulders vanaf de NS stations van Groningen naar Maastricht (547 km) in 8 etappe's. Zie vooral ook zijn beschrijvingen in 2 delen. Uitg. Nivon 2015, negende druk.

Rolde en omgeving
51.6 km - Bosrijk

Fietsen in het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa: het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

2017 Fietserpad Schoonebeek - Rolde
71.5 km - Landelijk

Fietserpad Route Schoonebeek - Rolde

Rolde
48.1 km - Landelijk

Ekehaar, Rolde, Assen, TTbaan.