Fietsroutes Roermond

Wil je in Roermond fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Roermond te bieden heeft.

Roermond - Meinweg 49km
46.9 km - Bosrijk

Genieten van schitterende natuur, historische dorpjes en imposante kastelen: dat kan tijdens de fietsroute Roermond en de Meinweg.

Naar het water van Roermond
38.4 km - Waterrijk

Vanuit Landal landgoed Aerwinckel fietst u naar de indrukwekkende waterwerken zoals de stuw bij Linne, gevolgd door de plassen van de Maas en de Beegder heide. De route eindigt bij knooppunt 75 (St Odiliënberg). Vandaar kunt u via de N293 of met Google maps weer terug navigeren naar het vakantiepark. Veel fietsplezier

Volg het Roerdal naar Roermond
37.9 km - Heuvelachtig

Deze route start in Posterholt nabij het Landal park Aerwinkel en voert langs Roermond, Sint Odiliënberg, Melick, Herkenbosch en Vlodrop

Aspergeroute Roermond en Meinweg
44.1 km - Overig

De startlocatie van deze route is Grote Kerkstraat 2, 6041 CR Roermond, Nederland Een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Zo komt u niet alleen door Nationaal Park de Meinweg, maar ook langs de fraaie rivier de Roer en door het oude plaatsje Sint Odiliënberg met haar eeuwen oude basiliek. Deze fietsroute is het hele jaar door prachtig, maar bent u hier in het voorjaar, dan kunt u extra genieten van dé specialiteit van de streek; asperges. Deze unieke groente, met bijnamen als ‘het witte goud’ en ‘koningin van de groenten’, groeit onderweg op vele velden en kunt u vaak ter plekke proeven en kopen. Opvallend aan de aspergevelden is dat men de grond hiervoor een halve meter ophoogt. Dit doet men zodat de scheut zijn weg naar het licht gaat zoeken en geoogst kan worden voordat hij het oppervlak bereikt. Voor de toeschouwer zijn deze velden met hun aparte streeppatroon een bijzonder schouwspel. Kijk voor meer informatie bij VVV Limburg. Bron: VVV Midden-Limburg.

Horn Roermond
52.5 km - Waterrijk

Raadhuisplein Horn parkeren

Roermond Steyl Vice versa
48.1 km - Waterrijk

Langs de Maas door bossen ( Duitse kant) en weer langs het water

roermond stevensweert
50.9 km - Landelijk

door de velden naar de ontgrindingen

rondje Roermond
62.9 km - Waterrijk

langs water en bos rond roermond,wel even checken of het veer bij Neer?Rijkel in de vaart is

MG-Nord nach City-Marina Roermond
45.6 km -

Über Waldniel, Niederkrüchten, südlich um Roermond

Roermond - Nederweert
44.3 km - Landelijk

Een stukje Ronde van Nederland. Aansluitend Nederweert -Eindhoven gefietst.

rondje rond en door Roermond
51.1 km - Waterrijk

In Midden-Limburg gaat je fietshart vanzelf sneller kloppen. Deze route neemt je mee door fraaie natuurgebiedjes als het Munningsbos en de Melickse Heide. Ook rij je door enkele oude kerkdorpjes en het historische centrum van het gezellige Roermond. Gezellig Roermond Aan de Maas rij je kilometers langs de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Aan de ene kant zie je de masten van vele plezierbooges, aan de andere kant Roermond. Uiteraard rij je ook een stukje door het historische deel van dit Limburgse parelge. Aan de Markt zie je bijvoorbeeld het stadhuis dat oorspronkelijk uit 1700 stamt. Fraai is ook de Sint-Christoffelkathedraal uit 1410. Vanaf de Roerkade steek je de rivier over via de Stenen Brug uit 1771. Sint-Dionysiuskerk Ook in de kerkdorpjes valt volop te zien. Net ten zuiden van Boukoul kom je langs Zuidewijk Spick, een kasteelboerderij uit de zeventiende eeuw. Een deel van Asselt is beschermd dorpsgezicht. Je ziet er prachtige negentiende-eeuwse hoeves en de op een kerkheuvel gelegen Sint-Dionysiuskerk waarvan de toren nog uit 1515 dateert.

Grensmaas Maastricht-Roermond
75.7 km -

Auto neergezet bij knooppunt 559 (Smeermaas), naar Roermond gefietst en daar de trein naar Maastricht genomen. Van Maastricht naar 559 gefietst.

venlo-roermond en langs de roer
73.5 km - Bosrijk

Stukje van de ronde van nederland met een rondje langs de roer

Melick Roermond Merum
26.5 km -

Melick rechtstreeks naar Roermond Centrum - ook outlet _ en via Herten, Merum en Montfort terug naar Melick