Tussen de rivieren

De drie grote rivieren van Nederland, de Maas, de Waal en de Rijn, vormen gezamenlijk een prachtig natuurgebied aan de grenzen van Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant waar het heerlijk fietsen is.

Wat dacht je van de bloeiende Betuwe, zo mooi in het voorjaar met overal bloesem van de fruitbomen. Of de Bommelerwaard, met het pittoreske plaatsje Zaltbommel. Of ontdek de geschiedenis van kasteel Ammersoyen, een middeleeuwse waterburcht, en Slot Loevestein, van waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen in een boekenkist.

Het Land van Heusden en Altena is eveneens de moeite waard. Er zijn veel prachtige fietsroutes, die langs forten en kastelen leiden. Woudrichem is de historisch belangrijkste plaats, een mooie vestingstad. Maar ook de diverse rustieke dorpen met veel historie zijn interessant vanwege de vele monumentale gebouwen. En wil je even iets anders dan de fiets, probeer dan voor de verandering eens een fluisterboot in de Biesbosch.

Het Land van Maas en Waal bestaat uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen en Beuningen. Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al 45 jaar geleden. Nog steeds is dit een prachtig gebied met grote dijken, idyllische dorpjes en heerlijke fietsroutes.

 Hou je van tuinen en tuinarchitectuur? Dan zijn de Tuinen van Appeltern een must. Dwaal uren rond door de prachtige modeltuinen. Bekijk de ruïne van kasteel Batenburg en het nostalgisch aandoend dorpje. Stap daarna weer op de fiets en geniet van het ruime uitzicht over Nederlands mooiste rivieren.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid, Nederhemert-Zuid
Den Hoogen Berg, Boven-Leeuwen
Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam, Leerdam

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Moos Bemmel
Dorpstraat 58
6681BP Bemmel
telef: 0481462162
www.cafetariamoos.nl/
 
Theetuin 't Groene Broek
Broekseweg 22
3373 LA Hardinxveld-Giessendam
telef: 0184617308
mail: hetgroenebroek@outlook.com
 
Grenspaal / Sluis / Kerk
Peulenstraat 234
3371AS Hardinxveld-Giessendam
 
Parochiekerk
Zandstraat 77
6658CP Beneden Leeuwen
 
Hertenkamp Tiel
Nieuwe Tielseweg 1 a
4001 JS Tiel
telef: 0344621269
www.hertenkamptiel.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken