Fietsroutes Rivieren

Wil je in Rivieren fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Rivieren te bieden heeft.

grote rivierenroute
38.3 km -

Parkeren bij Top Zaltbommel Markt 10

Rivieren in de venen
56.4 km - Waterrijk

Uit Landleven bewaarnummer mei 2019 maar dan starten in Kanis (TOP Oortjespad) en tussen Vreeland en Nieuwersluis de Vecht blijven volgen.

Mechels Rivierenland
55.2 km - Waterrijk

Parking Blosodomein Hofstade

de grote rivieren route
35.0 km -

start bij zaltbomme bij pnt 65 gratis perkeren. Daarna stop bij restaurant de gouden molen punt 67. daarna ijsje eten bij boerderij tussen punt 12 en 60. Daarna in zaltbommel bij stads cafe terras wat drinken.

Grote Rivierenroute - Zaltbommnel
39.2 km - Waterrijk

Start Beersteeg, 5301 HR Zaltbommel. Bron: ANWB-routetip

Fietsroute Rivieren Rivalen
60.4 km - Landelijk

De fietsroute Rivieren Rivalen neemt je mee op ontdekkingstocht door de veelzijdige Bommelerwaard. Gelegen tussen de Waal in het noorden en de Maas in het oosten en zuiden is er altijd strijd geweest tegen de eeuwige rivaal: het water. Deze route is ontwikkeld door rivierenland.nl. NB Iets aangepast: geen oversteek van de Waal. Start en stop bij Slot Loevestein

rondje Rivierenland
179.2 km - Waterrijk

3 daagde fietstocht vanuit Liempde richting de Biesbosch. Volgende dag van daaruit langs de rivieren en de Linge naar Landgoed Mariënwaerdt bij Beesd. 3e dag zakken we via Waardenburg, Zaltbommel, Den Bosch weer af naar Liempde.

Een deel v.d romeinse-limes-route tussen de rivieren ten zuiden van Wageningen
45.4 km - Waterrijk

De geschiedenis van Neder-Betuwe gaat duizenden jaren terug in de tijd. Zo vindt de naam Kesteren zijn oorsprong in ‘Castra’ en ‘Castella’, wachttorens en forten van de Romeinen die de noordgrens (Limes) van het Romeinse rijk beschermden. Een leuke manier om deze fascinerende geschiedenis te ontdekken is met de Romeinse Limes route. Onderweg kom je langs Romeinse vindplaatsen, maar veel restanten zijn niet meer zichtbaar.

Rivieren Rivalen
54.8 km - Waterrijk

Langs de waal en slot Loevenstein

Bloesemroute rivieren start Landal Amerongse Bergen
77.6 km - Waterrijk

Vanuit Landal Amerongse Bergen richting "zoek" bloesemroute rivierenland.nl en terug via Wijk bij Duurstede. terug naae Landal.

Lingeroute Gelderland, Rivierenland
42.0 km -

Parkeerplaats: Kerkstraat 9 bij de kerk, dan naar Lingedijk fietsen. Hier linksaf vanaf de Kerkstraat. Bij deze fietsroute fiets je zowel aan de noordzijde als de zuidzijde van de Linge.

Rivierenland Route
55.6 km - Waterrijk

Nieuw Lekkerland-Kinderdijk-Oud Alblas-Bleskensgraaf-Hardingsveld-Groot Ammers-Nieuw Lekkerland

Tussen 2 rivieren; Gent; 42km
35.3 km - Waterrijk

start aan De Blaarmeersen; Schelde en Leie

Rivieren fietsroute - nederlandfietsland.nl
35.3 km - Overig

Zuid-Holland, Rotterdam Het startpunt ligt aan de rand van de stad. Via de eeuwenoude Nesserdijk laat je de stad achter je liggen. Bij de Hollandse IJssel maken industrie en woonwijken plaats voor een rustiek Hollands rivierenlandschap. Kijk bij de Groenendijk eens naar het monument ter nagedachtenis aan de watersnoodramp (1953). Hier werd een gat in de dijk gedicht door er een binnenvaartschip tegen aan te leggen. Zo werd voorkomen dat een groot deel van Zuid-Holland onder water kwam te staa

Utrechtse heuvelrug en rivierengebied
42.2 km -

Startpunt Wijk bij Duurstede Punt 15 Route door bos en langs de rivier. 2 x veerpont.