Tussen de rivieren

De drie grote rivieren van Nederland, de Maas, de Waal en de Rijn, vormen gezamenlijk een prachtig natuurgebied aan de grenzen van Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant waar het heerlijk fietsen is.

Wat dacht je van de bloeiende Betuwe, zo mooi in het voorjaar met overal bloesem van de fruitbomen. Of de Bommelerwaard, met het pittoreske plaatsje Zaltbommel. Of ontdek de geschiedenis van kasteel Ammersoyen, een middeleeuwse waterburcht, en Slot Loevestein, van waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen in een boekenkist.

Het Land van Heusden en Altena is eveneens de moeite waard. Er zijn veel prachtige fietsroutes, die langs forten en kastelen leiden. Woudrichem is de historisch belangrijkste plaats, een mooie vestingstad. Maar ook de diverse rustieke dorpen met veel historie zijn interessant vanwege de vele monumentale gebouwen. En wil je even iets anders dan de fiets, probeer dan voor de verandering eens een fluisterboot in de Biesbosch.

Het Land van Maas en Waal bestaat uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen en Beuningen. Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al 45 jaar geleden. Nog steeds is dit een prachtig gebied met grote dijken, idyllische dorpjes en heerlijke fietsroutes.

 Hou je van tuinen en tuinarchitectuur? Dan zijn de Tuinen van Appeltern een must. Dwaal uren rond door de prachtige modeltuinen. Bekijk de ruïne van kasteel Batenburg en het nostalgisch aandoend dorpje. Stap daarna weer op de fiets en geniet van het ruime uitzicht over Nederlands mooiste rivieren.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Logies "Den Ouden Dam", Kesteren
De Karekiet, Buren
Eetcafé de Jong, Maurik

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
De Witte Molen
Kleibergsestraat 52
4268GC Meeuwen
telef: 0416351938
 
Oude of Sint Alexanderkerk
Dorpsstraat 45
6721 JJ Bennekom
telef: 0318431929
http://rijksmonumenten.nl/monument/14474/alexanderkerk/bennekom/
 
Streeknatuurcentrum
Matenaweg 1
3356 LS Papendrecht
www.nvwa.eu
 
Lingevaart kano- en fietsverhuur
Koffiemolen 1
6686MD Doornenburg
www.lingevaart.nl
 
Protestantse Kerk West Maal En Maal
Waalbandijk 19
6657KB Boven-Leeuwen
http://www.pg-westmaasenwaal.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken