Fietsroutes Oss

Wil je in Oss fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Oss te bieden heeft.

Eindeloze bossen
48.2 km - Bosrijk

Start op de kruising van Elspeterweg en Enkhoutweg. Door Kroondomein, Elspeet, Staverden en via het Hof in Uddel terug naar het beginpunt

Oss en omstreken
43.6 km - Landelijk

Je begint in het centrum van Oss. Van oudsher een fabrieksstad bekend van de margarine en de vleeswaren. Inmiddels is de productie hiervan verplaatst maar de stad herbergt nog wel de geschiedenis. Vanuit de stad fiets je naar de rivier de Maas bij Megen. Megen heeft nog een mooi historisch aangezicht evenals het verderop gelegen Ravenstein wat je over de prachtige Maasdijk bereikt. Beiden plaatsen zijn overigens in het bezit van stadsrechten en mogen zich dus stad noemen. De route gaat verder door het open rivierenlandschap naar het natuurgebied Herperduin. Door bossen en langs de heid fiets je zonder dat je er erg in hebt zo weer het centrum van Oss in.

Lembeekse bossen en dorp
32.3 km - Landelijk

oost-eeklo, bellebargie en lembekedorp

Ronde Tholen, Oesterdam, Ossendrecht
104.2 km - Landelijk

Steenbergen, Tholen, Oesterdam, Woensdrecht, Hoogerheide, Ossendrecht, Huijbergen, Wouwse Plantage, Wouw en Kruisland

Rondje Bosschenhoofd - Rucphen - Schijf - Rucphen - Bosschenhoofd
33.9 km - Bosrijk

Tamelijk veel bos. Waait het wat harder dan is dit een ideale route. Tussen knooppunt 98 en 62 wordt de vraag gesteld of je nog goed rijdt. Gewoon negeren en doorrijden.

Bossuit Tiegem Ingooigem
34.5 km - Landelijk

In en om Tiegem glooiend. Volg fietsknooppuntennetwerk Leiestreek.

Langs De Lutte en Losser 44.2 km
46.0 km - Bosrijk

Prachtige route Zowel bosrijk als landelijk Parkeren bij Hotel 't Kruisselt Kruisseltlaan 3 7587NM De Lutte Dan linksaf slaan naar knp 73 Koffie drinken bij Restaurant Paviljoen Lutterzand nabij knp 61

De lutte zonder Losser 45 km Ben Horstman
45.1 km - Landelijk

prachtige route rond de Dinkel en het Lutterzand. langs de Duits Nederlandse grens.

Heidevelden en bossen tussen Hattem en Epe
56.6 km - Bosrijk

Ga met je fiets op ontdekkingstocht door de Oldebroekse Heide, de graslanden van de IJsselvallei en de gezellige dorpen. Naast schitterende natuur vind je in deze omgeving ook historische bouwwerken. Landgoed Molecaten In de IJsselvallei kijk je je ogen uit: wat is het hier mooi landelijk! In Hattem moet je zeker even afstappen om het leuke Hanzestadje met zijn mooie oude centrum te ontdekken. Daarna fiets je langs de watermolen van Hattem-Molecaten, een van de eerste papiermolens van de Veluwe. De molen staat op een landgoed dat hoort bij Huis Molecaten, gebouwd in 1646. In 1824 werd Huis Molecaten verbouwd in de neo-classistische stijl. Oldebroekse Heide Langs Landgoed Petrea fiets je naar de Oldebroekse Heide. Ook hier is genoeg te zien: grote en kleinere zandverstuivingen, heidevelden, ruigtes en bosjes. Onderweg naar het pittoreske dorpje Epe kom je hier en daar nog meer plukjes heide tegen. Vlak voor het einde van de route kom je uit bij Boerderijcamping De Grote Bremen, een leuk plekje om te overnachten. Buiten de camping vind je hier ook appartementen, trekkershutten en bedstedes.

Vosselaar - Trappisten - of Turnhout
45.7 km - Bosrijk

Goede rustige fietsroutes . Gravelbanen en asfaltweg slingerend tussen de bossen

Losser
29.6 km -

rondom Losser