Noord-Limburg

Noord-Limburg is een streek waar je fijn kunt fietsen door grotendeels agrarisch gebied, afgewisseld met tuinbouw. Er worden paprika's, champignons en tomaten gekweekt, net als blauwe bessen en asperges. Vaak kun je die bij de kweker kopen. Maar ook rozen worden veel verbouwd. Op je fietstocht kan je zomaar langs een stalletje of carroussel komen waar je de verse rozen, bessen of tomaten rechtstreeks kan kopen. Veel verser kan niet!

 

Met pontjes ga je heen en weer over de Maas, om aan beide zijden heerlijke fietspaden te vinden. Natuurlijk stop je dan ook even voor koffie en vlaai, werkelijk overal te krijgen.

Er zijn kastelen, pretparken en dierentuinen te vinden voor een fijn dagje uit. Fiets eens rondom recreatieplas Plasmolen, door het natuurgebied Maasduinen of onderbreek je fietstocht voor een bezoek aan kasteel Arcen, en bekijk dan natuurlijk ook het dorpje zelf en de Hertog Jan-bierbrouwerij. Nog wat zuidelijker vind je de gezellige steden Venlo en Roermond en leuke plaatsjes ertussen zoals Baarlo (kastelendorp), Belfeld, Kessel, Beesel of Asselt. Het witte stadje Thorn is zeker de moeite waard. Je fietst dan natuurlijk eerst langs de Ooierplas en geniet van het uitzicht over het water.

 

 

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Theehuis Komkommerin
Castenrayseweg 30
5811AM Castenray
telef: 0640272541
mail: info@theehuis-komkommerin.nl
theehuis-komkommerin.nl
Vind dit adres op de kaart

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
De Hamse Molen
Molenstraat 23
5446PL Wanroij
www.dehamsemolen.nl
 
Landal de Vers
Raaijweg 25
5825 AL Overloon
telef: 0478642000
mail: devers@landal.com
 
Monumentale Kerk van de Heilige Kruisvinding
Oudedijk 43
5409 AB Odiliapeel
telef: 0413263154
mail: info@parochiesintpetrus.nl
 
Cafetaria 't Smulhuukske
Dorpsstraat 4 a
5441 AC Oeffelt
telef: 0485362860
mail: desmul@desmul.nl
http://www.desmul.nl/
 
Sint Ursulamolen
Leumolen 3
6083BL Nunhem
www.leumolen.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken