Kop van Overijssel

De Kop van Overijssel is een prachtig natuurgebied wat nog relatief onbekend is. Het heeft kleinschalige coulisselandschappen en op de wat hoger gelegen delen ligt het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van West-Europa. Weidse polderlandschappen, heide- en jonge ontginningsgebieden en mooie houtwallen vormen samen met landgoederen een afwisselend geheel. Nergens anders vind jezoveel verschillende landschappen zo dicht bij elkaar. 

Tegenwoordig heet De Kop van Overijssel ook wel WaterReijk Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een belangrijk onderdeel van dit gebied. Via de rustieke plaatsjes Blokzijl, Steenwijk en Zwartsluis, die zelf zeker ook een bezoekje waard zijn, kom je dit prachtige natuurgebied binnen. Vergeet niet Giethoorn eens te bekijken, het 'Venetie van het Noorden'. Door lezers van het ANWB blad de Kampioen werd dit dorp tot mooiste dorp van Overijssel verkozen.

In hotels en restaurants worden steeds meer biologische streekproducten aangeboden. WaterReijk Weerribben-Wieden mag zich sinds 2010 de meest duurzame regio van Nederland noemen. 

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Het Rietershuijs, Kalenberg
Belterwiede Cafe Restaurant Cafetaria, Wanneperveen
Binnenhof Paasloo, Paasloo

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Kalkovens
Kalkovenwegje 3
8061CZ Hasselt
telef: 0384774431
 
De Zeven Huisjes
Rosmolenstraat 1

 
Oude Stadhuis
Markt 1
8061GG Hasselt
telef: 0384773209
www.tiphasselt.nl
 
St. Stephanuskerk
Markt 10
8061GG Hasselt
 
Museum de Koloniehof
Koniging Wilhelminalaan 87
8382GC Frederiksoord
telef: 0521382712
www.dekoloniehof.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken