Fietsroutes Hulshorst

Wil je in Hulshorst fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Hulshorst te bieden heeft.

Leuvenhorst en het Hulshorsterzand
37.7 km - Landelijk

Tussen Harderwijk en Nunspeet ligt het uitgestrekte natuurgebied Leuvenhorst, waar je een zeldzaam actief stuifzandgebied vindt. Het gebied bestaat vooral uit heide en stuifzand en is gevormd tijdens de laatste ijstijd, toen de wind hier grote hoeveelheden dekzand afzette. Daarna raakte het gebied dicht begroeid met uitgestrekte wouden. Onder invloed van mensen, vooral door houtkap en het hoeden van schapen, ontstond er weer een open gebied. Om het stuifzand te controleren, plantte men in de 19de eeuw overal bossen aan, waardoor het open karakter van het gebied verloren ging. Vereniging Natuurmonumenten heeft in de jaren 90 van de vorige eeuw op het Hulshorsterzand de bomen verwijderd om het oorspronkelijke karakter terug te brengen. Sindsdien is het Hulshorsterzand een van de weinige gebieden met actief stuifzand in Nederland. Het vormt een belangrijk leefgebied voor graafbijen en graafwespen.

Rondje Hulshorst via Veluwe meer
23.8 km - Landelijk

Hulshorst, Hierden, langs Veluwe meer, Lage Bijssel, Nunspeet (het Hul), Hulshorst.

Rondje Harderwijk-Leuvenum-Hulshorst
35.4 km - Bosrijk

Van Harderwijk, via Beekhuizerzand, Leuvenumse bossen, Elspeter heide, Stakenberg, naar Hulshorst en dan weer naar Harderwijk

Nunspeet via Hulshorst naar Harderwijk.Beekhuizerzand
41.3 km - Bosrijk

Mooie route via Beekhuizerzand,allemaal door de bos,