Fietsroutes Hattem

Wil je in Hattem fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Hattem te bieden heeft.

zwolle, heino, nijenhuis, wijhe, hattem, zwolle.
52.9 km - Landelijk

route in rivierlandschap. langs de fundatie in het nijenhuis. 2x pontje over de ijssel.

Heidevelden en bossen tussen Hattem en Epe
56.6 km - Bosrijk

Ga met je fiets op ontdekkingstocht door de Oldebroekse Heide, de graslanden van de IJsselvallei en de gezellige dorpen. Naast schitterende natuur vind je in deze omgeving ook historische bouwwerken. Landgoed Molecaten In de IJsselvallei kijk je je ogen uit: wat is het hier mooi landelijk! In Hattem moet je zeker even afstappen om het leuke Hanzestadje met zijn mooie oude centrum te ontdekken. Daarna fiets je langs de watermolen van Hattem-Molecaten, een van de eerste papiermolens van de Veluwe. De molen staat op een landgoed dat hoort bij Huis Molecaten, gebouwd in 1646. In 1824 werd Huis Molecaten verbouwd in de neo-classistische stijl. Oldebroekse Heide Langs Landgoed Petrea fiets je naar de Oldebroekse Heide. Ook hier is genoeg te zien: grote en kleinere zandverstuivingen, heidevelden, ruigtes en bosjes. Onderweg naar het pittoreske dorpje Epe kom je hier en daar nog meer plukjes heide tegen. Vlak voor het einde van de route kom je uit bij Boerderijcamping De Grote Bremen, een leuk plekje om te overnachten. Buiten de camping vind je hier ook appartementen, trekkershutten en bedstedes.

Hattem Kampen Grafhorst IJsselmuiden Zwolle Hattem
61.5 km - Waterrijk

Eventueel in te korten in IJsselmuiden 41>45>46......

Hattem-Ijsselroute
37.5 km - Waterrijk

de Zwolle-Ijsselroute met een startpunt in Hattem. Parkeren kan op parkeerplaats"De Bleek" in Hattem.

Half rondje Zwolle naar Hattem's musea
21.4 km - Landelijk

Na startpunt 47 afwisselend kort rondje Zwolle rechtsom langs Wijthmener en Sekdoornse plas en langs de voormalige IJsselcentrale naar het kleine veer over de IJssel naar Hattem. Anton Pieck Museum, Nederlands Bakkerij museum en het Voerman museum.

Rondje voetveren Veessen en Hattem
51.6 km - Waterrijk

Een rondje met de voetveren van Veessen en Hattem. Dit rondje is te fietsen van 27 april t.m. 1 oktober. Kijk bij hoogwater eerst op www.veerponten.nl of de pontjes wel varen om teleurstelling te voorkomen.

zwolle - zalk - kampen -t loo- wezep - hattem - zwolle
61.0 km - Overig

route langs de IJssel, door weilanden, bos en het mooi Hattem.

IJsselvliedtroute - Hattem
43.3 km - Waterrijk

Start Gelderse Dijk, 8051 EP Hattem Bron: ANWB-routetip

Van Epe naar Hattem en terug
39.2 km - Landelijk

Route van Fletcher hotel Epe. we gaan door de bos- en heidegebieden van de noord-oost Veluwe naar het oude stadje Hattem; een Anton Pieck stadje. Terug gaan we langs de Veluwe-IJsselgrens via Wapenveld en Heerde.

Hattem
29.3 km -

Vanuit Landal Landgoed ‘t Loo

Hattem-Fortmond vv.
42.9 km - Landelijk

Langs de IJssel (Gelderland).

Rondje Zwolle (vanuit Hattem)
52.5 km - Landelijk

Vanaf Parkeerplaats De Bleek in Hattem, via de voet-/fietsveer de IJssel over, een landelijk rondje Zwolle en weer terug naar Hattem.