Noord-Groningen

Veel noordelijker kan het bijna niet. Geniet van het uitgestrekte land, het Lauwersmeer, de kleine stadjes. De start van de Lange Afstand Wandelroute 'het Pieterpad' naar Maastricht begint in Pieterburen, maar wie zegt dat je dit ook niet (deels) fietsend kunt doen?

Groningen (noord) grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het westen aan Friesland. Qua oppervlakte is Groningen een van de kleinere provincies van Nederland. Deze relatief kleine oppervlakte wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Het noordoosten van de provincie wordt vooral gekenmerkt door herenboeren met prachtige kapitale boerderijen en kleine arbeidershuisjes. Nergens in Groningen was het verschil tussen rijk en arm zo groot.

Het Westerkwartier ligt op een lage zandrug Dit is een uitloper van de Hondsrug die komt vanaf Drenthe. Het heeft qua landschap, een coulisselandschap, veel weg van de Friese Wouden.

De stad Groningen is absoluut een bezoek waar. De fiets is een uitstekend vervoermiddel om deze plek te verkennen. Een mooie route is de tocht rondom de stad, door de ommelanden.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Lentemaheerd, Uithuizermeeden
Natuurkampeerterrein Maarlandhoeve, Uithuizen
Camping `t Hofje, Slochteren

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
De wolkenfabriek
Energieweg 10
Groningen
telef: 0614531246
 
NAM-Park De Noorderriet
Waardweg 3 a
9843TK Grijpskerk
 
Zorgboerderij de Mikkelhorst
Klaverlaan 37
9753BZ Haren
telef: 0503168840
www.mikkelhorst.nl
 
Hervormde Kerk
Kerkplein 11
9843HB Grijpskerk
 
Het Transformatorhuisje
Bosscherweg
9843TP Grijpskerk

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken