Noord-Groningen

Veel noordelijker kan het bijna niet. Geniet van het uitgestrekte land, het Lauwersmeer, de kleine stadjes. De start van de Lange Afstand Wandelroute 'het Pieterpad' naar Maastricht begint in Pieterburen, maar wie zegt dat je dit ook niet (deels) fietsend kunt doen?

Groningen (noord) grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het westen aan Friesland. Qua oppervlakte is Groningen een van de kleinere provincies van Nederland. Deze relatief kleine oppervlakte wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Het noordoosten van de provincie wordt vooral gekenmerkt door herenboeren met prachtige kapitale boerderijen en kleine arbeidershuisjes. Nergens in Groningen was het verschil tussen rijk en arm zo groot.

Het Westerkwartier ligt op een lage zandrug Dit is een uitloper van de Hondsrug die komt vanaf Drenthe. Het heeft qua landschap, een coulisselandschap, veel weg van de Friese Wouden.

De stad Groningen is absoluut een bezoek waar. De fiets is een uitstekend vervoermiddel om deze plek te verkennen. Een mooie route is de tocht rondom de stad, door de ommelanden.

Leuke adressen onderweg

  • Natuurkampeerterrein Robersum, Vierhuizen
  • Natuurkampeerterrein Maarlandhoeve, Uithuizen
  • Natuurkampeerterrein Fleremaheerd, Sebaldeburen

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting