Fietsroutes Groene Hart

Wil je in Groene Hart fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Groene Hart te bieden heeft.

Groene Hart vanuit Uithoorn
25.7 km -

Uithoorn - Langeraarse Plassen via Kromme Mijdrecht

Door het groene hart van de Kempen
40.3 km -

Natuurpoort TerSpegelt, Eersel Gelegen in de Brabantse Kempen en in het Land van de Acht Zaligheden is Natuurpoort TerSpegelt hét startpunt van een mooie tocht door een prachtige bourgondische grensstreek met een rijke historie. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Cartierheide Dit gevarieerde heidegebied dankt haar naam aan baron de Cartier de Marchiennes, die het ernaast gelegen Duizels Hof in 1863 kocht. Sinds 1932 is het gebied eigendom van Natuurmonumenten, maar tegenwoordig wordt de Cartierheide beheerd door Staatsbosbeheer. In het gebied groeien onder meer ronde zonnedauw, bosbessen en klokjesgentiaan. De veldparelmoervlinder, de gladde slang en de levendbarende hagedis hebben er hun leefgebied. Staatsbosbeheer probeert de heide te bewaren door te plaggen, maaien en te laten begrazen door Bazadaise runderen.

GROENE HART: Woerden - Montfoort - Lopik - Cabauw - Vlist - Hekendorp
73.5 km - Overig

Prachtige Groene Hart route. Van alles Wat. Vooral het deel langs de Hollandse IJssel door Hekendorp vind ik heel bijzonder. PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom. NB2: dd. 23 mei 2020. Tussen knoop 88 en knoop 98 (Blokland) is/was het fietspad afgesloten ivm COVID-19 waardoor ik moest omfietsen.

GROENE HART: Woerden via oude Rijn naar Alphen - Wijde Aa - Nieuwkoop - Meije
82.6 km - Overig

Heerlijke lekker lange Groene Hart route langs de Oude Rijn en langs de Wijde Aa, door de Nieuwkoopse Plassen en de Meije. Je kijkt je ogen uit....van alles Wat :-) PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

Rondje Groene Hart
60.0 km - Landelijk

Vanuit Lisse, naar Leimuiden rondje door het Groen Hart,langs de Drecht, door dorpjes en langs landwegen. Je kunt eerste stuk ook eerst Lisserweg volgen tot knooppunt 5, terug vanaf knooppunt 5 weer Lisserweg terug naar Lisse nemen.

GROENE HART: Kamerik - Loenderveense Plas - Spanderswoud - Nieuwersluis
82.4 km - Overig

Van alles wat deze route. De hele route is het genieten van: Landelijk, Bosrijk, Waterrijk. Rond om Spanderswoud is heel bijzonder en het pondje bij Nieuwer ter Aa - Breukelen blijft leuk. NNB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: rondje Nieuwkoopse Plassen door de Meije
40.6 km - Waterrijk

Heerlijke GROENE HART ROUTE: Grootste deel van de route via autoluwe pittoreske binnendoorweggetjes rondom de Nieuwkoopse Plassen, zoals de Meije en de Kamerikse dijk, langs diverse watertjes met statige huizen, boerderijen en landelijke uitzichten. Gewoon lekker je ogen uitkijken :-) NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Loosdrechtse plassen - Loenersloot - Vinkeveensche plassen
73.1 km - Waterrijk

ZEER MOOE GROENE HART ROUTE: Je fietst het merendeel van de route via pittoreske tussendoorweggetjes en fietspaden langs diverse watertjes met statige huizen, boerderijen en landelijke uitzichten + mooie stukken door de Loosdrechtse- Loenderveense- en Vinkeveensche-plassen en langs de Vecht. In deze route ook veel historische gebouwen zoals de Hamtoren en de Kastelen Bolenstein, Sypesteyn en Loenersloot. Zelf vind ik de Lambertszkade tussen knoop 4 & 5 echt prachtig om te fietsen. UPDATE: 13-5-2020 route update door knooppuntwijziging doorgevoerd. NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Kamerik - Woerden - Haarzuilens - Breukelen - Loenen
58.0 km - Overig

GROENE HART Route met veel "verborgen" fietspaadjes dwars door de natuur :-) en uiteraard langs Kasteel "de Haar" AANRADER: Bij knoop 36 (richting knoop 62) kun je via een verhard grindfietspaadje binnendoor (= Bosdijk + uitweg van Portengen huisnr. 108) Veel mooier dan via de weg! PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Kamerik - Vreeland - Nederhorst den Berg - Naald van Nigtevecht
76.3 km - Overig

ZEER MOOIE GROENE HART ROUTE: Van het begin tot het eind genieten van heel afwisselende natuur en omgevingen. Groot deel van de fietsroutes langs verrassende binnendoor weggetjes en door prachtige dorpskernen. PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" AANRADER: Bij knoop 36 (richting knoop 62) kun je via een verhard grindfietspaadje binnendoor (= Bosdijk + uitweg van Portengen huisnr. 108) Veel mooier dan via de weg! PONTJE: Vaartijden van het pontje bij Nigtevecht controleren op de website! Zomerregeling is ca: 10-18hr. NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Kamerik - Noorden - Vrouwenakker - Braasemermeer - Meije
73.5 km - Waterrijk

Prachtige fiets-route in het Groene Hart. Kamerik - Noorden - Vrouwenakker - Braasemermeer - Roelofarensveens - Langeraar - Korteraar - Aarlanderveen - De Meije - Kamerik. PONTJE: Vaartijden van het pontje bij Woubrugge - Roelofarendsveen controleren op de website! Zomerregeling is ca: 10-18hr NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Kamerik - Reeuwijk - Vlist - Lek - Oudewater - Woerden
68.7 km - Waterrijk

PRACHTIGE GROENE HART ROUTE: Grootste deel van de route via pittoreske tussendoorweggetjes langs diverse watertjes met statige huizen, boerderijen en landelijke uitzichten + mooie stukken door de Reeuwijkse plassen, langs de Vlist en langs de Lek. PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" UPDATES: 13-5-2020 route update door knooppuntwijziging doorgevoerd. NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

GROENE HART: Kamerik - Oudewater - Langs de Lek - IJsselstein
59.9 km - Overig

PRACHTIGE GROENE HART ROUTE: Grootste deel van de route via pittoreske tussendoorweggetjes langs diverse watertjes met statige huizen, boerderijen en landelijke uitzichten + een mooi stuk langs de Lek. Ook de Zuid Ijsseldijk tussen de Knooppunten 81-79-89 is het benoemen waard. PARKEERTIP: Knoop 71, langs de Oudelandseweg tussen "de Kruipin en de Meanderbrug" is een parkeerstrook aan de "Oude Rijn" NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

Als kanker je raakt - Groene Hart route 59 km
60.2 km - Waterrijk

Route van sponsortocht tbv 'Als kanker je raakt'. (58 km). Steun ons via www.sport4hope.nl. Tocht op 22 juni 2019 vanuit Almere.

GROENE HART: Kamerik - Vinkeveen - Ronde Hoep - Mijdrecht
58.8 km - Waterrijk

Zeer mooie route in het GROENE HART langs de riviertjes Oude Waver, Bullewijk en Amstel en langs de Vinkeveense Plassen. Genieten van de rustige binnendoor weggetjes langs boerderijen, statige huizen en landelijke uitzichten. NB: Laat even weten hoe je de route hebt ervaren. Tips om deze route te verbeteren zijn welkom.

Rondje groene hart II (vanuit Bodegraven)
41.3 km - Landelijk

Vanuit Bodegraven naar Woerden, van daar uit naar Oudewater en vervolgens terug naar Bodegraven.

Klein rondje Voorschoten Groene Hart
27.6 km - Waterrijk

Voorschoten Zoeterwoude Polders Kerkepaden

Rondje Meije 43km (Divathlon; Groene Hart)
43.8 km - Waterrijk

Mooie landelijke en waterrijke tocht door het prachtige Groene hart met aantal leuke plekjes om uit te rusten en bij te tanken. Van deze tocht wordt je niet moe, maar tank je bij.....

Tocht door het groene hart 6 39.7 km
40.3 km - Landelijk

Mooie tocht langs landelijk en waterrijk gebied in groene hart