Het Groene Hart

Het Groene Hart is een bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie. Gelegen in drie provincies: Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht is het in groot contrast met de Randstad er om heen door de grote varieteit en diversiteit van de natuur.

Veel watergebieden zijn hier te vinden: de Kager Plassen, de Nieuwkoopse Plassen, de Reeuwijkse Plassen zijn maar enkele voorbeelden. De Vecht en de Vechtvallei er rondom met veel boerennatuur en open weids polderlandschap. Bloeiende slootkanten, vee in de wei, overal fruitboomgaarden . 

De bijzondere stad Gouda met het laatgotische stadhuis is een must om te zien. De stadjes Oudewater met de bekende Waag, Montfoort, IJsselstein en Lopik vormen samen de Utrechtse Waarden.

In de Alblasserwaard vind je een veenweidegebied. Een heerlijke plek om rustig te fietsen met weidse vergezichten, die hier heel bijzonder zijn.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Café Vrienden van de Hoeck, Bodegraven
De Holle Bolle Gijs, Schoonhoven
Pannenkoekenboerderij de Schaapskooi, Alphen aan den Rijn

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Rosarium
Parklaan 4
2771GB Boskoop
 
Dorpskerk Moordrecht
Kerkplein 12
2841XM Moordrecht
telef: 0182375541
www.kerkeninmoordrecht.nl
 
Steenovers Klein Hitland
Klein Hitland 4
2911BR Nieuwekerk aan Den Ijssel
telef: 0618253212
 
De Vlist
Oost Vlisterdijk 1
2851ET Haastrecht
 
Kunsttichting over de Dam
Dam 8
4233EB Ameide
telef: 0183601940

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken