Het Groene Hart

Het Groene Hart is een bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie. Gelegen in drie provincies: Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht is het in groot contrast met de Randstad er om heen door de grote varieteit en diversiteit van de natuur.

Veel watergebieden zijn hier te vinden: de Kager Plassen, de Nieuwkoopse Plassen, de Reeuwijkse Plassen zijn maar enkele voorbeelden. De Vecht en de Vechtvallei er rondom met veel boerennatuur en open weids polderlandschap. Bloeiende slootkanten, vee in de wei, overal fruitboomgaarden . 

De bijzondere stad Gouda met het laatgotische stadhuis is een must om te zien. De stadjes Oudewater met de bekende Waag, Montfoort, IJsselstein en Lopik vormen samen de Utrechtse Waarden.

In de Alblasserwaard vind je een veenweidegebied. Een heerlijke plek om rustig te fietsen met weidse vergezichten, die hier heel bijzonder zijn.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Restaurant Belvedere, Gouda
camping Batenstein, Woerden
Restaurant Paviljoen 't Reeuwijkse Hout, Reeuwijk

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Cabauwse molen
Lopikerweg West 106
3411AT Lopik
telef: 0348416589
 
Aspergehof
Boddens Hosangweg 63
2481KX Woubrugge
telef: 0172518236
mail: info@aspergehofnoordam.nl
www.aspergehofnoordam.nl
 
Hefbrug Waddinxveen
Zuidkade 1
2741JA Waddinxveen
 
Internationale Roeibaan
Nelly Gambonplein 1
2761 EH Zevenhuizen
http://www.willem-alexanderbaan.nl/nl/home/
 
Herman de Manhuis
Dorp 224
3405BJ Benschop

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken