Gooi en Vechtstreek

De Gooi- en Vechtstreek in Noord-Holland is een prachtige streek die erom vraagt op de fiets te worden ontdekt. Centraal gelegen in Nederland, tussen Amsterdam en Utrecht. Het  wordt ook wel de "Tuin van Amsterdam" genoemd. Een bosrijke omgeving, als uitloper van de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek het Naardermeer, het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Fiets langs historische landgoederen en forten, langs romantische vestingsstadjes en kleine dorpen, of door een afwisselende natuur. Door de imposante villa's en mooie monumenten ademt het een nostalgische, deftige sfeer. Een robuust verleden klinkt door als je het Muiderslot bewondert.

Fietspaden slingeren zich langs het water, door de bossen en over heidevelden. Langs buitenplaatsen, langs de Loosdrechtse Plassen of langs de rivier de Vecht. Zoek de geschiedenis op en fiets langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Muiderslot. Overal valt wel een fijn terrasje te vinden, waar het na een heerlijke fietstocht lekker relaxen is.

Bezoek de plaatsjes Laren, Blaricum of Huizen, Bussum of Weesp. Fiets langs het water van het Gooimeer of langs de Loosdrechtse Plassen. Bezoek Slot Zuylen en geniet van deze prachtige omgeving.

Fietsroutes in deze regio

Bekijk hier de mooiste routes:

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

Restaurant Belle, Oud Zuilen
Le Perron Weesp, Weesp
Allurepark De Zeven Linden, baarn

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

Tips in deze regio

 
Nelis IJssalon
Slijkstraat 41
1381AZ Weesp
telef: 0294412285
http://www.nelisijssalon.nl
 
Muiderslot
Herengracht 1
1398AA Muiden
http://www.muiderslot.nl
De grote molen
Molenstraat 3 a
1234AA Molenstad
telef: 0123456789
mail: info@molenwebsite.nl
molenwebsite.nl
 
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarna
telef: 0355412841
mail: info@paleissoestdijk.nl
Paleis Soestdijk
 
Stelling van Amsterdam
Overdiemerweg 37
1111PP Diemen
www.stellingvanamsterdam.nl

Maak je route door op "Maak nieuwe route" en dan de knooppunten te klikken