Gooi en Vechtstreek

De Gooi- en Vechtstreek in Noord-Holland is een prachtige streek die erom vraagt op de fiets te worden ontdekt. Centraal gelegen in Nederland, tussen Amsterdam en Utrecht. Het  wordt ook wel de "Tuin van Amsterdam" genoemd. Een bosrijke omgeving, als uitloper van de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek het Naardermeer, het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Fiets langs historische landgoederen en forten, langs romantische vestingsstadjes en kleine dorpen, of door een afwisselende natuur. Door de imposante villa's en mooie monumenten ademt het een nostalgische, deftige sfeer. Een robuust verleden klinkt door als je het Muiderslot bewondert.

Fietspaden slingeren zich langs het water, door de bossen en over heidevelden. Langs buitenplaatsen, langs de Loosdrechtse Plassen of langs de rivier de Vecht. Zoek de geschiedenis op en fiets langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Muiderslot. Overal valt wel een fijn terrasje te vinden, waar het na een heerlijke fietstocht lekker relaxen is.

Bezoek de plaatsjes Laren, Blaricum of Huizen, Bussum of Weesp. Fiets langs het water van het Gooimeer of langs de Loosdrechtse Plassen. Bezoek Slot Zuylen en geniet van deze prachtige omgeving.

Fietsroutes in deze regio

Heb je zelf een leuke route in deze regio? Laat het ons weten via de contact pagina en vermeld dan de regio en je routecode.

Leuke adressen onderweg

  • Restaurant Belle, Oud Zuilen
  • Allurepark De Zeven Linden, baarn
  • Ons Backhuys bakkerij/lunchroom, Weesp

Heb je zelf een leuk afstapadres in deze regio? Lees dan de mogelijkheden op de adverteren pagina voor een vermelding of meld je direct aan op de aanmeld pagina.

waiting