(advertentie)

Fietsroutes Dieren

Wil je in Dieren fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Dieren te bieden heeft.

Fietsroute langs de wilde dieren
44.9 km - Bosrijk

Deze schitterende fietsroute van nog geen 50 kilometer voert je door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland; een prachtig bos- en duingebied met mooie uitkijkpunten

Planten en Dieren op Goeree
38.5 km - Landelijk

Stellendam, Ouddorp De Zuid-Hollandse stranden staan vooral bekend om de brede stranden en het interessante uitgaansleven. Maar Goeree heeft ook heel veel te bieden voor de natuurliefhebber. Het Volgerland bijvoorbeeld waar heel veel vogelsoorten een plek hebben gevonden om te nestelen, te rusten of te foerageren. Met een beetje geluk zie je zeehonden liggen op de zandplaat. Geen geluk? Je kunt ze ook zien bij A Seal. De duinen van Goeree vormen één van de grootste aaneengesloten duinlandschappen van Zuid-Holland. De Springertduinen zijn heel rustig waardoor je er zomaar een hermelijn, ree of haas tegenkomt; de Westhoofdvallei biedt ruimte aan planten als de harlekijn, adeertong en de vleeskleurige orchis; in de Middel- en Oostduinen vliegt de roodborsttapuit, nachtegaal en heggenmus en in de Kwade Hoek kan er zomaar een kiekendief boven je hoofd scheren. Voor meer vogels als het baardmannetje en de blauwborst moet je op de Scheelhoek zijn of speur naar de vele eendensoorten op de Kop van Goeree.

Camping Jena-Keppel-Drempt-Oldeburg-Dieren-Doesburg-Jena
33.8 km - Landelijk

over varen over de IJssel. Denk om de mondmasker in de Corona tijd.

Dieren Doesburg Olburgen Dieren
24.6 km -

bos , langs Gijssel, met pont in Olburgen

Nationaal Park de Veluwezoom, Posbank, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren(IV)
49.6 km - Bosrijk

Nationaal Park de Veluwezoom, Rheden, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren, Posbank Een erg mooie route door bossen en over heidevelden. Vrijwel allemaal over fietspaden zonder autoverkeer. Dit is een iets kortere variant op route 10711610. Je rijdt ook hier een stukje meer langs wegen met autoverkeer in het bijzonder tussen knooppunt 92, 03 en 23. Tussen 03 en 23 is geen vrijliggend fietspad. De fietspaden zijn, hoewel hier en daar wat smal van goede kwaliteit. Het verdient aanbeveling de route in de aangegeven richting te rijden. Het eerste stuk gaat redelijk langzaam omhoog met een paar kleine steile stukjes. Vanaf Laag Soeren via de Posbank terug naar Rheden gaat het vrijwel constant heuvelaf. Parkeren: Veluwetransferium, Heuvenseweg, Posbank. Onze waardering 4.5 op de schaal van 1-5.

Camping JENA-Bronkhorst-Brummen-Dieren-Doesbug-JENA
58.0 km - Landelijk

Vertrekpunt is Camping Jena tussen de knooppunten 30 en 32. 2x met een pontje de IJssel oversteken.

Camping JENA-Achter Drempt-Dieren-Doesburg-JENA
36.1 km - Landelijk

Vertrekpunt is camping Jena tussen de knooppunten 30 en 31.

dieren, rheden, giesburg, doesburg, dieren
34.9 km - Waterrijk

Rondje door bos en langs gieseplas en valeplas

Nationaal Park de Veluwezoom, Posbank, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren (III)
51.8 km - Bosrijk

Nationaal Park de Veluwezoom, Rheden, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren, Posbank Een erg mooie route door bossen en over heidevelden. Vrijwel allemaal over fietspaden zonder autoverkeer. Dit is een variatie op route 10344425 met vermijden van het slechte stuk fietspad tussen knooppunt 68 en 32 en op route 10548847 waarbij het slechte stuk tussen knooppunt 92 en 23 vermeden wordt. Je rijdt wel een stukje meer langs wegen met autoverkeer in het bijzonder tussen knooppunt 92, 03 en 23. Tussen 03 en 23 is geen vrijliggend fietspad. De fietspaden zijn, hoewel hier en daar wat smal van redelijke kwaliteit. Het verdient aanbeveling de route in de aangegeven richting te rijden. Het eerste stuk gaat redelijk langzaam omhoog met een paar kleine steile stukjes. Vanaf Laag Soeren via de Posbank terug naar Rheden gaat het vrijwel constant heuvelaf. Parkeren: Veluwetransferium, Heuvenseweg, Posbank. Onze waardering 4.5 op de schaal van 1-5.

Nationaal Park de Veluwezoom, Posbank, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren (II)
50.2 km - Bosrijk

Nationaal Park de Veluwezoom, Rheden, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren, Posbank Een erg mooie route door bossen en over heidevelden. Vrijwel allemaal over fietspaden zonder autoverkeer. Dit is een variatie op route 10344425 en vermijdt het slechte stuk fietspad tussen knooppunt 68 en 32. Het stuk tussen knooppunt 92 en 23 is echter echter ook erg zanderig en moeilijk te fietsen. Alternatief route 10711610. De fietspaden zijn, hoewel hier en daar wat smal van goede kwaliteit. Het verdient aanbeveling de route in de aangegeven richting te rijden. Het eerste stuk gaat redelijk langzaam omhoog met een paar kleine steile stukjes. Vanaf Laag Soeren via de Posbank terug naar Rheden gaat het vrijwel constant heuvelaf. Parkeren: Veluwetransferium, Heuvenseweg, Posbank. Onze waardering 4 op de schaal van 1-5.

Nationaal Park de Veluwezoom, Posbank, Terlet, Loenen, Laag Soeren, Dieren (I)
51.9 km - Bosrijk

Nationaal Park de Veluwezoom, Rheden, Loenen, Laasg Soeren, Dieren. Een erg mooie route door bossen en over heidevelden. Vrijwel allemaal over fietspaden zonder autoverkeer. De fietspaden zijn, hoewel hier en daar wat smal van goede kwaliteit met uitzondering van het stuk tussen knooppunt 68 en 32, Dit heeft grote stukken met rul zand en is moeilijk berijdbaar. Hier en daar kun je beter gaan lopen. Alternatief is van knooppunt 01 naar 82. Dit loopt helaas wel langs de drukke A50. Voor een beter alternatief kijk naar route 10711610. Het verdient aanbeveling de route in de aangegeven richting te rijden. Heet eerste stuk gaat redelijk langzaam omhoog met een paar kleine steile stukjes. Vanaf Laag Soeren via de Posbank terug naar Rheden gaat het vrijwel constant heuvelaf. Parkeren: Veluwetransferium, Heuvenseweg, Posbank. Onze waardering 4 op de schaal van 1-5.

Veluwezoom-Noord vanuit Dieren
27.7 km - Heuvelachtig

Afwisselend rondje door Veluwezoom Noord en net daar buiten. Vanuit Dieren door de bossen richting Elsberg (evt uitstapje naar wild-observatiepost). Verder door bosgebied naar Loenen, van daaruit zo veel mogelijk buiten bebouwde kom via Eerbeek en Laag-Soeren terug naar Dieren.

Dieren Epe Dieren
117.2 km - Overig

Alle mogelijke landschappen en diverse overnachtingsmogelijkheden voor een meerdaagse.

emmerich Dieren
60.0 km - Landelijk

In combinatie met laag soeren in Emmerich zie route Dieren Emmerich 1

Dieren emmerich 1
43.8 km - Landelijk

Zie ook Emmerich Dieren. In combinatie met overnachting.

Route Loenen, Eerbeek, Dieren, Terlet, Loenen.
49.4 km - Bosrijk

Fiets bij knooppunt 28 even rechtdoor langs de provinciale weg richting Loenen en maak een korte wandeling over de ere begraafplaats.

Duiven Dieren over Zypenberg kortste
46.6 km - Bosrijk

Lange klim voor je er kunt dalen. Terug via Havikerwaard/ pontje Rheden

(advertentie)