Fietsroutes Buitenpost

Wil je in Buitenpost fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Buitenpost te bieden heeft.

Leeuwarden-Buitenpost
69.7 km - Landelijk

Onderlangs: eerst beschut, terug meer open. links of rechtsom afhankelijk van wind. Via natuurterrein, afwisselend landschap naar de grens met Groningen... Start op KP 82 is handig voor parkeren als je van buiten Leeuwarden komt.

Buitenpost - Holwerd
86.7 km - Landelijk

landelijk en waterrijk en polderlandschap

rondom Buitenpost
52.7 km - Landelijk

Een route grotendeels door de gemeente Achtkarspelen met een kleine omweg door het Westerkwartier van de provincie Groningen. Buitenpost heeft een mooie botanische tuin, De Kruidhof, een molen en diverse kunstwerken om te bewonderen.

Buitenpost-Burgum-Buitenpost
49.1 km - Waterrijk

Buitenpost heeft een mooie botanische tuin, De Kruidhof, een molen en diverse kunstwerken om te bewonderen. De route voert je echter naar buiten, via plaatsjes als Gerkesklooster en Drogeham naar Burgum (voor Nederlanders: Bergum). Dit is al een oude plaats, in de 12e eeuw werd hier de Kruiskerk gebouwd. De omgeving kenmerkt zich door een coulisselandschap met houtwallen. De route leidt je om het Bergumermeer heen.