(advertentie)
Start  |  Fietsen  |  arnhem

Fietsroutes Arnhem

Wil je in Arnhem fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Arnhem te bieden heeft.

Den Haag Arnhem
149.1 km -

Dwars door het land

Rondje Arnhem-Wageningen
62.1 km - Bosrijk

Oosterbeek - Arnhem - Heteren - Wageningen - Ede - Mossel - Schaarsbergen - Oosterbeek. Rivieren en Veluwe.

Arnhem-Ederveen
33.9 km -

Na eindpunt ri 23. Bij Rijksweg ra

Rondom Arnhem
33.5 km -

Rijn-Oosterbeek-Planken Wambuis-Bos-Arnhem Noord

Arnhemse Linie Route
37.4 km - Bosrijk

37,4 km. Startadres Kemperbergweg 260, Arnhem. Of met de auto naar startpunt, neem dan de A50 en dan afslag Schaarsbergen. Deze route leidt je door het bosrijke buitengebied van Arnhem en langs een groot aantal militaire complexen zoals de Oranjekazerne en Museum Vliegbasis Deelen, maar ook langs de grote attractieparken van Arnhem als Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. In dit prachtige museumpark (nabij knooppunt 48) kun je een bezoekje brengen aan 'gisteren'. Burgers Zoo (nabij knooppunt 47) is een bijzonder type dierentuin. Dieren zitten niet zomaar in verblijven, maar maken deel uit van een groter geheel: een ecosysteem. Daardoor wordt een dagje Burgers Zoo een heuse ontdekkingsreis. De dieren laten hun natuurlijke gedrag zien, doordat zij in een zeer natuurgetrouwe omgeving gehuisvest zijn. Bezoek hier o.a. de Ocean, de Desert en de Bush. Het Nederlands Watermuseum (nabij knooppunt 42) is een eigentijds en interactief doe-museum, gelegen in Park Sonsbeek, dat geheel in het teken staat van zoet water. Airborne Museum Hartenstein geeft met een unieke en indrukwekkende auiovisuele presentatie een beeld van de slag om Arnhem in september 1944. Verder staat het museum vol met uitrustingsstukken, documenten en foto's van zowel burgers, geallieerden en Duitsers. Bergen en Behouden, dat is de naam van het unieke Museum Vliegbasis Deelen (knooppunt 3) bij Arnhem, een permanente expositie van neergestorte vliegtuigen uit WO2. Ook wordt de geschiedenis van de vliegbasis tijdens de Duitse periode en de periode daarna belicht.

vanaf Hoenderloo rondje Arnhemse heide 50.5 km
50.5 km - Bosrijk

Fietspad met veel los zand > later over vrij drukke weg

Arnhem- Veenendaal
36.6 km - Overig

Prachtige rit van het openluchtmuseum naar Veenendaal. Heen gegaan via de Klomp langst de Rijksweg en Ginkelse heide naar het Openluchtmuseum

Arnhem v.v.
133.2 km - Bosrijk

Maar Mantel in Arnhem.

Rondje Nederrijn tusse Elst en Arnhem
82.4 km - Waterrijk

Vanuit start- en finishplaats Veenendaal gaat de route naar het pontje bij Elst. Na de oversteek voert de route via de zuidelijke oever on oostelijke richting o.a. langs Kesteren, Opheusden, Randwijk en Heteren naar de Rijnbrug bij Arnhem. Daarna gaat de route via de noordelijke oever in westelijke richting via Oosterbeek, kasteel Doorwerth, Heelsum, Renkum en Rhenen weer terug naar Veenendaal. Het laatste gedeelte van de route voert deels langs het Valleikanaal/De Grift. Punt van aandacht: tussen het Veerhuis bij de pont naar De Blauwe Kamer en Arnhem - centrum heb je geen eet-en drinkgelegenheden.

Arnhem, Markelo
74.1 km - Bosrijk

Van Arnhem naar Herberg de Kemper in Markelo

Arnhem/Bronbeek
24.8 km - Overig

Rondom Arnhem/Bronbeek

Elst-Driel-Arnhem-Huissen-Angeren
36.9 km - Landelijk

Mooie fietstocht van ongeveer 37km. Fietsroute is voornamelijk door landelijk gebied met mooie vergezichten.

(advertentie)
© 2020 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy