(advertentie)

Fietsroutes Albergen

Wil je in Albergen fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Albergen te bieden heeft.

Weerselo, Tubbergen en Albergen
57.3 km - Heuvelachtig

Deze route neemt je mee door de uitgestrekte natuurgebieden en landbouwgronden bij Tubbergen, Albergen en Weerselo. Onderweg maak je kennis met de verschillende plaatsjes en bezienswaardigheden die stammen uit lang vervlogen tijden. Kom heerlijk tot rust tijdens dit tochtje door stille landschappen. Molen de Vier Winden Meteen aan het begin van deze route kom je langs molen de Vier Winden, een achtkante stellingmolen die werd gebouwd in 1862. Deze molen heeft lange tijd gediend als professionele korenmolen, maar tegenwoordig draait de molen alleen nog op vrijwillige basis. In de molen is een winkeltje gevestigd waar je meel kunt kopen dat met de molen is gemalen. Vervolgens fiets je verder naar Tubbergen. Dit dorp is nog steeds erg katholiek en dat zie je onder andere aan de prachtige basiliek in Tubbergen. Bij Tubbergen vind je ook het natuurreservaat het Springendal, een gebied van zo’n 355 hectare vol bronnen, beken en heuvels. ’t Oale Roadhoes In Tubbergen kun je neerploffen bij ’t Oale Roadhoes voor een heerlijke lunch of een diner. Geniet van een lekker hapje en een drankje en doe nieuwe energie op voor het laatste gedeelte van je tochtje. Aan het einde van de route kom je weer uit op de plek waar je ook gestart bent. De Eeshof Verder vind je in Tubbergen het landhuis De Eeshof. Vroeger lag hier een havezate die in 1582 werd verwoest. In 1719 werd er een nieuw huis op deze plek gebouwd. Vroeger was het landhuis omgeven door grachten, zoals je nog gedeeltelijk kunt zien. Achter de bestaande voorgevel is er in 1965 een nieuw complex gebouwd.

Almelo Albergen Fraans Marie Almelo
26.6 km - Landelijk

Rondje ten NO van Almelo met halverwege lunch langs het Almelo-Nordhornkanaal bij Fraans Marie.

door de twentse bergen.(tubbergen albergen)
35.4 km - Landelijk

mooie fietsroute bij het startpunt voldoende parkeergelegenheid. Voldoende aanlegpunten onderweg (terrasjes)

Albergen - Saasveld - Hulsbeek - Weerselo - Albergen
44.9 km - Bosrijk

Prachtig Twents Coulissen Landschap en een mooi stuk rondom “Het Hulsbeek”, dan via Weerselo komen we ook langs het Almelo - Nordhorn Kanaal om daarna te eindigen bij de start. Dat is bij café Fraans-Marie.

Waterreggeroute Almelo Saasveld Albergen
39.1 km -

Parkeerplaats bij knp 52 De Waterreggeroute loopt door het laagst gelegen deel van de Twentse stedenband. Al het hemelwater dat in het oosten en midden van Twente valt, stroomt via een stelsel van beekjes naar dit punt. Niet voor niets heet een buurtschap in dit gebied Waterregge – u fietst er langs.

albergen
34.3 km - Bosrijk

Foto's te bekijken op: www.happysworld.be doorklikken op fietsen 2017

Oldenzaal, Saasveld, Albergen, Hertme, Deurningen
38.2 km - Overig

Oldenzaal, Saasveld, Albergen, Hertme, Deurningen en weer naar Oldenzaal

(advertentie)