Fietsroutes Akkrum

Wil je in Akkrum fietsen langs mooie plekjes? Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van Akkrum te bieden heeft.

Heerenveen, Terherne Akkrum 42.6 km Bezoek Sietse en Hielke Klinkhamer
44.0 km - Waterrijk

Je vindt er het voetbalstadion Abe Lenstra, de thuishaven van SC Heerenveen. Terherne staat bekend als het Kameleondorp. Je ziet er de Kameleon liggen naast restaurant 'De Gouden Leeuw', komt er de smederij van vader Klinkhamer tegen en maakt een rondvaart in een praam die natuurlijk door de Kameleon geduwd wordt. Route van Fietsnetwerk Let op: knp 67 is er niet, dan knp. 68 volgen. Knp. 53 is er niet, dan knp 54 volgen. Knp 03 is er ook niet, dan knp 89 volgen. Verderop met Zelfbedienings kettingveerpont naar knp. 26

Rondje Joure Akkrum Terhorne
34.4 km - Waterrijk

Een iets kortere route rondje Joure, Akkrum. Met veel mogelijke pauzes in Akkrum en Terhorne, Sneekermeer en Goingarijp. Let op! Neem kleingeld mee voor de pontjes en ze varen alleen in de zomer of zijn zelfbediening.

Rondje Joure Akkrum Heerenveen Joure
44.3 km - Landelijk

Afwisselende route en goed te combineren met een wandeling in natuurgebied de Deelen van ongeveer een uur. Veel mogelijkheden onderweg voor koffie, lunch of diner. Vergeet niet te checken of het pontje bij Akkrum wel vaart. In de zomer wel maar verder niet altijd.

Akkrum en omgeving
54.9 km - Waterrijk

Fietsen door het rijke natuurlandschap rondom het Sneekermeer met schitterende vergezichten over groene weiden, wuivende rietkragen en flonkerend blauw water.

Kort rondje Akkrum
14.2 km - Landelijk

Akkrum-Aldeboarn-Akkrum. Door de weilanden, soms over een verhard smal paadje.

Kloostertocht Akkrum
23.6 km -

Startpunt Akkrum, langs de veenafgravingen van de Deelen.