Fietsknoop app
(Advertentie)
Start | GPX routes | Fietsroute Genieten In Het Gooi

Fietsroute Genieten In Het Gooi

Fietsroute  

Afstand 34.7 km

Routecode 22151

Deze fietsroute brengt je langs Laren, Blaricum, Naarden, Eemnes en Bussum. Laren is, samen met Blaricum, momenteel één van de rijkste gemeentes van Nederland. Van oorsprong was Laren een boerendorp, echter, in de 19e eeuw werd het steeds meer een kunstenaars- en forensendorp.

Startpunt is Hotel De Witte Bergen (aan de A1)

Rechtsom: 52-24-2-1-81-80-79-78-33-34-37-10-36-50-51-53

Fietsroute Genieten in het Gooi

Eemnes, dat ten zuiden van Blaricum ligt, bestaat eigenlijk uit twee delen: Eemnes-binnen en Eemnes-buiten. Het ‘binnenste’ gedeelte wordt gekenmerkt door de boerderijen langs de Wakkerendijk. Eemnes-buiten beschikt over veel nieuwbouw rond een oude dorpskern.

Naarden is één van de best bewaarde vestingsteden van Europa. Als je een wandeling maakt over de gerestaureerde vesting krijg je er echt een goed beeld van. Ook wanneer je een rondvaart door het omringende water maakt krijg je een goed beeld.

Afstapmomenten langs de fietsroute

Het Nederlands Vestingmuseum - Naarden
Wil je je verdiepen in de geschiedenis van de vestingstad Naarden? Breng dan een bezoekje aan het Nederlands Vestingmuseum. In het openluchtmuseum ontdek je hoe soldaten probeerden stand te houden tegen het geweld van de vijand en hoe de vestingbouw zich ontwikkelde.

Fort Werk IV – Bussum
Naast Blaricum, Laren, Eemnes en Naarden kom je tijdens het fietsen van deze fietsroute dus ook door Bussum. In Bussum, achter het theater Spant, vindt je dit unieke cultureel erfgoed. Het fort is gebouwd in 1868 en is onderdeel van de Nieuwe-Hollandse Waterlinie.

Scan route

(Advertentie)
© 2022 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy