Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | GPX routes | Langs de oude Leie van Deinze naar Gent - 2 dagen

Langs de oude Leie van Deinze naar Gent - 2 dagen

GPX route met een afstand van 79.3 km

Tweedaagse fietstrip vanuit Deinze langs de Leie naar de historische stad Gent. Onderweg kom je langs mooie landschappen, kastelen en gezellige plaatsjes.
De rivier de Leie ontspringt in het Franse Lisbourg en mondt bij Gent in de Schelde uit. Een groot deel van de rivier is gekanaliseerd, maar tussen Deinze en Gent heeft de rivier haar meanderende loop nog.
Je komt langs het imposante Kasteel Ooidonk. Dit kasteel is in de 16de eeuw gebouwd in renaissancestijl, nadat een voorganger op deze plaats verwoest was. Het kasteel is jaarlijks van april tot en met half september geopend voor bezoekers. De Franse tuinen eromheen zijn het hele jaar door open.
Het hoogtepunt van de route is Gent, door velen gezien als een van de leukste steden in België. De route neemt je slechts ten dele mee langs het prachtige historische centrum, dus maak vooral een omweg door de binnenstad. Vanaf de Sint-Baafskathedraal, die aan de route ligt, kun je eenvoudig andere beroemde gebouwen in de stad bereiken, zoals het Belfort van Gent, de Sint-Niklaaskerk, de Korenmarkt, de Sint-Michielsbrug en de Graslei of je blijft in Gent overnachten en verken de stad .... zoals wij deden :-)

INiet bindende informatie : https://www.sint-martens-latem.be/vrije-tijd/evenementen-en-recreatie/wandelen-en-fietsen/fietsroute-leiestreek

22 en 23 juli 2021

Deze route wordt je aangeboden door Rudi Goor.

Fietsroute
Routecode 67281
Datum 18-05-2024
Afstand 79.3 km
Provincie Oost-Vlaanderen B
Omgeving Waterrijk
Scan route
waiting
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy