Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | GPX routes | Smaak en Vermaak Hellendoorn

Smaak en Vermaak Hellendoorn

GPX route met een afstand van 37.6 km

Drie Smaak en Vermaak routes langs de Regge. Onderweg bieden streekproducenten hun lokale lekkernijen aan.
In het boekje zijn drie routes gebundeld: route Hellendoorn - Den Ham van 38 km, route Notter-Zuna van 41 km en de route Markelo Diepenheim van 55 km. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.
Startpunten
De routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Reggedal en bij de startpunten van de drie Smaak en Vermaak routes:
* Hellendoorn-Den Ham: bij Koffie- en Pannenkoekenhuus Marle, Hellendoornseweg 40 in Marle.
* Notter-Zuna: De Grimberghoeve, Klokkendijk 14 in Notter.
* Markelo-Diepenheim: De Hoestinkhof, Stationsweg 22a in Markelo.
Het Reggedal
Het Reggedal met de rivier de Regge, op de grens van Salland en Twente, is een prachtig natuurgebied. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Kom tot rust bij het kabbelende water van de rivier en geniet van de mooie doorkijkjes in het Twentse coulisselandschap.

Proef en beleef!
Niet alleen de natuur is genieten met een grote G. Ook de unieke streekproducten en de gezellige horeca gelegenheden maken deze fietsroutes tot een unieke beleving. Je komt langs al die unieke kleinschalige locaties waar je de regio echt proeft en beleeft.
De rivier de Regge
De Regge stroomt vanaf Landgoed Westerflier bij Diepenheim langs Goor, Rijssen, Enter, Hellendoorn richting Ommen en voegt zich daar bij de Vecht.
In 1850 was de rivier de Regge nog een woeste stroom, die in de winter buiten zijn oevers trad. Kronkelend zocht de Regge zich een weg langs boerengehuchten met dromerige namen als Hulsen, Notter en Zuna, Elen en Rhaan. De rivier werd door mensenhanden langzaam getemd tot een braaf stroompje, maar gelukkig is het tij gekeerd. De Regge mag weer wild zijn, weer buiten zijn oevers treden. De natuur herovert haar plekje in het landschap.

Deze route wordt je aangeboden door wbvis.

Fietsroute
Routecode 10753
Datum 19-09-2020
Afstand 37.6 km
Provincie
Omgeving
Scan route
waiting
- Advertentie -
© 2024 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy