Fietsroutes in oss

Fiets met knooppunten langs de mooiste plekken. Kies een afstand en ontdek wat de omgeving van oss te bieden heeft.

Bossen Helden
46.6 km - Landelijk

Foto's te bekijken op: www.happysworld.be doorklikken op fietsen 2015

Hoogerheide - Ossendrecht V.V.
31.2 km - Landelijk

Op de grens met Zeeland, Baths Spui Kanaal

Woensdrecht - Ossendrecht v.v.
43.8 km - Landelijk

Rondje Bergen op Zoom, Putte-Kapelle, Kalmthout

Ede - rondje Otterlo (Boerderij/theeschenkerij Mossel)
21.9 km - Bosrijk

Rustpunt na 15,3 km bij Knooppunt 63, 100 meter naar het oosten: Boerderij/theeschenkerij Mossel. Geopend van mei t/m sept dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur; in apr en okt za-zo van 10.00 tot 17.00 uur; nov t/m maart gesloten)

Fietsroute Bossen en landgoederen op de grens tussen Brabant en Limburg
62.3 km -

Op de grens tussen de provincies Noord-Brabant en Limburg liggen verschillende prachtige gebieden: van bossen tot statige landgoederen. Een mooie route vol afwisseling. Ten westen van de plaats Sint-Anthonis ligt het Sint-Anthonisbos, door de lokale bevolking vaak de Staatsbossen of de Staat genoemd omdat het gebied eigendom is van Staatsbosbeheer. Het is een ontginningsbos dat in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is aangelegd. Om voor een natuurlijke diversiteit te zorgen, zijn er zowel naald- als loofbomen geplant. Een bijzondere bezienswaardigheid in het bos is de Heksenboom, een grove den die op een aparte manier is vergroeid. De bomen worden afgewisseld door heide- en stuifzandgebieden. Groote Slink en Bunthorst zijn twee landgoederen, die hier door aan het begin van de 20ste eeuw door de gebroeders Roelvink zijn gebouwd. Groote Slink is aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl en kenmerkt zich door sprookjesachtige, slingerende lanen en vele hoogteverschillen. Een groot contrast vormt het daarnaast gelegen Bunthorst, dat juist strak is ingedeeld, met rechte akkers en lanen en geordende bosvakken. Samen met de Stippelberg en de Nederheide vormt het Beestenveld een uitgestrekt bosgebied van ongeveer 2.000 hectare. De bossen, die voornamelijk worden gevormd door grove dennen, worden hier en daar afgewisseld door landbouwontginningen. Ook ligt hier de Klotterpeel, een uniek bewaard gebleven stukje natuur dat een beeld geeft hoe deze omgeving er vroeger – voor de ontginningen – uit heeft gezien. Een bijzonder monument op de route is de Ballonzuil, het oudste luchtvaartmonument van Nederland. Dit werd hier in 1896 geplaatst ter ere van een Franse luchtballon die 25 jaar daarvoor in Merselo was geland.

Vanuit Exloo door de Drentse bossen
48.5 km - Landelijk

In Drenthe kun je nog eens kilometers lang door de bossen fietsen. In het buitengebied vind je rust, ruimte en mooie oude Saksische boerderijen. Emmerdennen Vanuit Emmen rijd je zo de Emmerdennen in, een bosgebied dat rond 1850 is aangelegd. In het bos ligt Hunebed D45. Het verhaal gaat dat de deuk in een van de dekstenen in 1809 door Napoleon is veroorzaakt. Hij zou met paard en al bovenop dit hunebed zijn gaan staan. In esdorp Weerdinge passeer je de Hondsrug, een korenmolen uit 1910. Tuinterras Restaurant De Gaffel is gevestigd in een oude Saksische boerderij, de ideale plek voor een pitstop. Uitgestrekte bossen Daarna rij je de bossen van Boswachterij Exloo, Boswachterij Odoorn en Boswachterij Sleenerzand door. Lekker ontspannen, terwijl je vele kilometers tussen geurige naaldbomen en robuuste loofbomen fietst. Wat wil je nog meer? In buurtschap Westenesch zie je enkele prachtige oude Saksische boerderijen, je ervaart hier nog het Drenthe van vroeger.

Elspeet - Leuvenumse bossen
25.7 km - Bosrijk

combinatie: 9 km fietsen + 5 km wandelen + 18 km fietsen

Bergen op Zoom-Kreekrak-Rilland-Ossendrecht-Bergen op Zoom
42.3 km - Waterrijk

Start en finish bij Stayokay. Route gaat voor een deel over de Brabantse Wal en langs de Westerschelde

Door bossen en oude mijngebieden
71.8 km - Overig

Vanuit een glooiend gebied met fruitbomen naar de oude mijnstreek rond Bolzen en Genk. Twee keer een brug over het Albertkanaal.

Nazareth - Vosselare
26.4 km - Landelijk

Leuke tocht. Je passeert Vosselare put, waar je iets kan drinken aan het water én je neemt een veerbootje.

De bossen van Boerskotten - Eindh.Dagbl.:route-tips
49.4 km - Waterrijk

ED-Ontdek de regio-De mooiste fiets en wandelroutes in de buurt. Rout.nl route nr.137606. Route aangepast aan vernieuwde knp. Genietmoment: Restaurant Paviljoen Lutterzand, Lutterzandweg 12, De Lutte. Bezienswaardigheid: Het Arboretum Poort Bulten.

ossenzijl
44.2 km -

Zondag 16-09-2018