Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute Dilsen-Stokkem, fietsen langs de Maas in het groen

Fietsroute Dilsen-Stokkem, fietsen langs de Maas in het groen

Fietsroute met een afstand van 56.8 km

Fietsknoper Giant dailytour
Routecode 24530776
Datum 04-09-2023
Startadres Den Hoekstraat 5, 6171 Stein
Afstand 56.8 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Limburg B
Omgeving Waterrijk
Ook voor
Beschrijving Deze fietslus laat je kennismaken met het Maasland. Dilsen-Stokkem ligt daar waar de Maasvlakte langzaam overgaat in het zand van het Kempens plateau. Je zal ze zeker zien, de galloways, misschien ook de Konikpaarden. Ze horen bij de Maasvallei als trouwe ‘groenbeheerders’. We brengen je in het hart van het RivierPark Maasvallei. Enkele kilometers fietsen zullen het beeld bepalen van de ganse route.

Fietstocht in het Maasland vanuit Dilsen-Stokkem langs de Maas
Je zal de loop van de grillige Maas móeten volgen langs de jaagpaden en de meanders want de Maas zijn wil is wet. Mooie natuurgebiedjes die omsingeld zijn door water van oude Maasarmen, door geulen en plassen. Er is de mogelijkheid om langs een kanaal het Kruinenpad af te stappen. Je zal er bijleren over de Soepkommen in het waterlandschap.

Je kan voor of na de route het Vlechtwerkmuseum en een klein museum over de Maas bezoeken op één locatie. Je zal lezen over een duivels aanvalsplan van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Wie dat wil kan er een grensoverschrijdende tocht van maken door een veerpontje te nemen. Aan variatie geen gebrek dus op deze route, maar overal wel met één constante, die bazige Maas die volkeren samenbrengt, die mens (en dier) laat genieten van de natuur. Een zwemvest hoef je niet aan te trekken, alleen maar je ogen en oren goed gebruiken om te kunnen doordringen tot het DNA van de Maas.
https://www.reisroutes.be/fietsroutes/maasland/dilsen-stokkem-fietsen-maas/

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy