Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Lochem - Laren - Eefde - Zutphen - Warnsveld - Almen - Lochem (TC Tubantia)
Lochem - Laren - Eefde - Zutphen - Warnsveld - Almen - Lochem (TC Tubantia) | Gelderland

Lochem - Laren - Eefde - Zutphen - Warnsveld - Almen - Lochem (TC Tubantia)

Fietsroute met een afstand van 49.2 km

Fietsknoper Overbeek
Routecode 24080528
Datum 02-08-2023
Startadres Spoorlaan 4, 7241 CX Lochem
Afstand 49.2 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Bosrijk
Geschikt voor Fiets / E-bike
Beschrijving Start: Vanaf de parkeerplaats bij het treinstation van Lochem.
Adres: Stationsplein 1, 7241 CV Lochem (nabij het station wordt aan de wegen gewerkt, dit kan wat hinder opleveren).
Horeca: Op meerdere plekken langs de route.
Afstand: 35 of 49 kilometer, via knooppunten.
Inkorten: Je kunt de route inkorten tot 35 km. Fiets dan vanaf knooppunt 42 naar 45 en vervolg dan de route verder conform de knooppunten. Route is gecorrigeerd knooppunten 70 en 49 zijn toegevoegd t.o.v. lijst van TC Tubantia.
Info: Op deze route kom je onder andere langs: Kasteel Ampsen, Exel, Laren (met het beeld van Albert Mol), Twentekanaal, Sluizencomplex bij Eefde, Warnsveld, Warkense Molen & het Bakkerijmuseum, Stuw Besselink, Almen, Museum STAAL, De Ehze, bossen bij Landgoed Velhorst, natuurgebied Grote Veld, Paaschberg Lochem.

Routebeschrijving: Fiets – met de rug naar de spoorlijn - vanaf de parkeerplaats naar rechts. Even verderop rechtsaf gaan de spoorwegovergang over. Volg in de bocht van de weg het bordje richting fietsknooppunt 83.

Nadat je de brug over het Twentekanaal bent overgefietst zie je aan de rechterkant dan weer het station liggen.

Kasteel Ampsen
Van alle nog aanwezige kastelen en landhuizen in Lochem is dit het oudste nog aanwezige bouwwerk: kasteel Ampsen. De kern van het kasteel is rond 1650 gebouwd. Door vererving is het kasteel tot de dag van vandaag nog in handen van deze familie. Met hulp van vrijwilligers en door commerciële activiteiten proberen ze het kasteel en landgoed in stand te houden.

Poort van Twente
Sluis Eefde wordt ook wel de Poort van Twente genoemd, omdat het voor de binnenvaart de enige toegang is tot de Twentekanalen. Het is een belangrijke, logistieke schakel in de Europese scheepvaartverbinding. Schepen vervoeren via de sluis elk jaar 70.000 containers en 60 miljoen ton lading tussen Noord- en Oost-Europa en de grote havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

Hooibergen op landgoed Velhorst
Op landgoed Velhorst zie je de rieten kappen
van enkele traditionele hooibergen. Ze hebben een verstelbaar dak dat langs roeden omhoog kan, afhankelijk van de hoeveelheid hooi die eronder ligt. Een Nederlandse vinding. Engelsen noemen dit een Dutch barn. Het interactieve infopaneel eronder toont leuke weetjes over het wonen en werken op landgoed Velhorst rond 1900.

Bakkerij Dick ten Broeke
Ruim honderd jaar terug in de tijd. Op 28 oktober 1916 dient de grootvader van Dick ten Broeke een verzoek in bij de gemeente Lochem om een woon/winkelhuis, met daarin een bakkerij, te mogen oprichten aan de Zutphenseweg. Het resulteert in een bijzondere bakkerijgeschiedenis, met als kers op de taart het predicaat Hofleverancier.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy