Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | De poort van Lochem
De poort van Lochem | Gelderland

De poort van Lochem

Wandelroute met een afstand van 9.0 km

Fietsknoper MooiLochem
Routecode 22886422
Datum 16-02-2023
Startadres Molenstraat 6, 7241 AE Lochem
Afstand 9.0 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Gelderland
Omgeving Landelijk
Beschrijving "De Poort van Lochem" is een wandeling door het unieke coulisselandschap rond
de Lochemse Berg en de prachtige Berkelvallei.

LOCHEM
Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp.

BERKEL
In Billerbeck (Duitsland) ontspringt rivier de Berkel en stroomt door de Achterhoek om in Zutphen uit te monden in de IJssel. De Berkel, met een totale lengte van 115 km, fungeerde jarenlang als handelsroute vanuit Zutphen naar het Duitse achterland. De meanderende rivier is uitnodigend voor flora en fauna maar ook voor de wandelaar en fietser. Op vele plekken is het mogelijk om te voet of op de fiets langs de oevers te gaan en te genieten van de rust van het kabbelende water. Ook op het water zijn er tal van mogelijkheden: kanoën, suppen, vaartocht met de Berkelzomp of een frisse duik!

KASTEEL DE CLOESE
Het oorspronkelijke kasteel is in 1886 verbouwd in neorenaissance stijl. Een tijdlang is kasteel de Cloese in gebruik geweest als politieopleidingsschool.

LOCHEMSE BERG
Tussen Barchem en Lochem ligt de Lochemse Berg (hoogste punt 49 meter). Een prachtige plek om even de benen te strekken met mooie uitzichtpunten. Midden op de berg staat de Belvédère, vroeger was dit een uitkijktoren maar inmiddels zijn de bomen hoger dan de toren.

VILLAPARK BERKELOORD
Berkeloord is een fraaie villawijk van ruim 100 jaar oud en is aangewezen als beschermd stadsgezicht."

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
MooiLochem
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy