Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute door Sallandse dorpjes aan de IJssel

Fietsroute door Sallandse dorpjes aan de IJssel

Fietsroute met een afstand van 47.2 km

Fietsknoper Lejow
Routecode 22752808
Datum 26-10-2022
Startadres Raalterweg, 8131 Wijhe
Afstand 47.2 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Overijssel
Omgeving Landelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Diepenveen, Wijhe, Olst

De IJssel heeft vroeger veel betekend voor de dorpen en steden die aan deze rivier liggen. Deventer was bijvoorbeeld de eerste Hanzestad, dankzij de gunstige ligging aan het water. Maar ook de dorpen eromheen waren al in de negende en tiende eeuw gesticht en genoemd in oude geschriften.

Olst en Wijhe zijn de oudste dorpen die allebei hun duizendjarige bestaan vierden in de twintigste eeuw. Daarom vind je veel prachtige oude gebouwen in de dorpen, waarvan een aantal benoemd zijn tot rijksmonument of gemeentelijk monument.
Diepenveen is een stuk later tot stand gekomen, namelijk rond 1841. Het dorp is gebouwd rondom de overblijfselen van het Vrouwenklooster uit het jaar 1400. Dit klooster was het eerste vrouwenklooster waar men leefde naar de richtlijnen van de Moderne Devotie. Nu staat er in Diepenveen sinds 1890 een trappistenklooster: Abdij Sion.

In deze streek zijn nog een aantal kastelen en havezaten te vinden. Het bezit van een havezate was vroeger de toegang tot een zetel in het Overijsselse Ridderschap. Tijdens deze fietsroute kom je er enkele tegen. De mooie landgoederen, monumenten en natuurlijk de prachtige IJsselstreek zullen je doen verbazen over de schoonheid van deze omgeving.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy