Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute over het eiland van Dordt

Fietsroute over het eiland van Dordt

Fietsroute met een afstand van 28.5 km

Fietsknoper EUbels
Routecode 20791488
Datum 01-03-2022
Startadres Smitsweg 6, 3328 LB Dordrecht
Afstand 28.5 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Stedelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Dordrecht
De Engelse krant The Times heeft de stad Dordrecht ooit benoemd tot een 'verborgen parel' en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Dordrecht kreeg al in 1220 stadsrechten en is daarmee een van de oudste steden van Nederland. Zet je fiets in het centrum even aan de kant, volg de wandelroute 'Rondje Dordt' en ontdek in vijf kilometer alle mooie plekken van de stad. De charmante historische stad laat je op elke hoek van de straat verrassen. Je vindt er bijzondere winkels, oude binnenstadshavens en wel meer dan 1000 monumenten. Een aanrader is om de 275 treden van de Grote kerk te beklimmen en Dordrecht aan je voeten te zien liggen.

De stad Dordrecht lag niet altijd op een eiland. in 1421 waren de dijken verzwakt door het vele turf steken in het polderlandschap. De enorme golven van de Sint Elisabethsvloed lieten de dijken breken. Het water stroomde tot aan de stadsmuren en Dordrecht raakte los van het vaste land.

Het achterland van de stad is in de afgelopen eeuwen drooggelegd en prachtige natuur is ontstaan. Wijk een paar kilometer van de fietsroute af en bezoek Nationaal Park De Biesbosch, het unieke waterrijke natuurlandschap is het meer dan waard. Liever de route blijven volgen? De fietsroute brengt je direct naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Wat tot een aantal jaar geleden nog een landbouwgebied was, is nu Biesboschachtig natuurgebied waar de eilandhistorie duidelijk wordt weergegeven. De natuur heeft hier vrij spel en dat trekt bijzondere vogels aan, zij voelen zich hier maar wat thuis.

Op het eiland van Dordt zijn de mens en de waterrijke natuur onlosmakelijk aan elkaar verbonden en dat merk je aan alles!

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
EUbels
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy