Fietsknoop app
- Advertentie -
Start | Routes | Fietsroute Nieuwe Maas

Fietsroute Nieuwe Maas

Fietsroute met een afstand van 44.2 km

Fietsknoper EUbels
Routecode 20791359
Datum 01-03-2022
Startadres Albrandswaardsedijk 149-153, 3172 VA Poortugaal
Afstand 44.2 km
Route delen Met iedereen  
Provincie Zuid-Holland
Omgeving Stedelijk
Ook voor E-bike
Beschrijving Pernis, Schiedam, Rotterdam
Pernis is een dorp tussen de havens van de gemeente Rotterdam. Pernis ontstond waarschijnlijk in de dertiende eeuw en werd pas in 1934 geannexeerd door de gemeente Rotterdam. Het was van oudsher een boerendorp. Het achtervoegsel -nis verwijst naar een oud Nederlands woord voor landtong. Vanaf de negentiende eeuw kende het ook een bloeiende zalmvisserij.

In de achttiende eeuw ontstond de zeevisserij waarvan de vissers tot aan IJsland voeren. Op de top van de visserij voeren er 22 Pernisser sloepen.

De fietsroute brengt je ook naar Schiedam, gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen. Schiedam lag oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas. De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste windmolens ter wereld. De Waalhaven is een van de gegraven havens aan de linker Maasoever van Rotterdam. Met haar oppervlakte van 310 hectare is ze het grootste gegraven havenbassin ter wereld. De Waalhaven mondt uit in de Nieuwe Maas en is daardoor via het Scheur en de Nieuwe Waterweg direct met de zee verbonden.

Waarderingen van deze route

Er zijn nog geen waarderingen.

 
Gemaakt door
EUbels
Scan route
Scan de code
- Advertentie -
waiting
Naar startpunt
- Advertentie -
© 2023 FIETSKNOOP | Colofon | Disclaimer | Privacy